16 Ocak 2010 Cumartesi

Galatasaray:87 Aliağa:69

Ligin en inanmış takımı olan Galatasaray’ın Aliağa maçında çok fazla zorlanacağını düşünmüyordum. İlk yarı pek beklediğim gibi olmadı, fakat Galatasaray’ın ikinci yarının hemen başında yakaladığı seri maçı rahat kazanmasını sağladı.

Aliağa Petkim ve Galatasaray’ın benzer oyun oynadıkları söylenebilir. Hızla rakip alana geçip , ilk boş şutu kullanma ve mümkün oldukça fazla topu potaya göndermek. İki takım arasındaki kalite farkı bu maçın böyle açık ara bitmesindeki en büyük etkendi.

Galatasaray’ın -5 puan cezası kaldırıldıktan sonra ligde kalma hedefi playoff hedefine döndü. Yaşadıkları skandal camia olarak birlikteliklerini güçlendirdi. Burada Galatasaray yönetiminin krize müdahaledeki başarısı da yadsınamaz bir gerçek.

Galatasaray’ın oyun anlayışına baktığımızda iyi hücum yapan, gerektiğinde sert savunma yapabilen her maçı kazanmak isteyen bir görüntü içindeler. Hücumda şutörü bulana kadar yapılan paslar, dört numaralı oyuncularının oluşturduğu şut tehdidi ve gerçek bir üç numaraya sahip olmaları önemli artıları. Fatih Solak’ın da takıma katılması pota altı savunmasındaki zaafları ortadan kaldırmış durumda. Bir tek Washington konusunda benim ciddi şüphelerim var, takıma zarar verebilecek bir oyuncu gibi duruyor, umarım o da bir kalıba sokulabilir.

Gerçek üç numara diye bahsettiğim Jasaitis bu ligde Shumpert ile birlikte oyun tarzını en fazla sevdiğim oyunculardan. Hücumda her zaman doğru yerde durarak rakip savunmları hep kuşku içinde bırakan, kendini unutturduğunda da cezayı kesen bir tarzı var. Galatasaray hücumlarındaki en büyük zenginlik. Ribaund ve savunma katkısı da önemli özelliklerinden. Bunun yanında Rancik ve Wilkınson da çok değerli oyuncular. Savaşçı özellikleri, şut tehdidi oluşturmaları ve takım oyuncusu görüntüsünde olmaları onları değerli kılıyor.

Cem Akdağ konusunda şüphelerim vardı. Onu çok fazla tanımadığımdan pek de yorum yapabilecek düzeyde değildim. Hala koçluğu konusunda konuşamam, fakat takımı bu kadar kısa sürede motive etmesi ve krizden hızlı bir şekilde çıkarması sebebiyle onu sadece tebrik etmek gerekir.

Aliağa Petkim, Hosley’nin iyi oynamasına bağlı bir takım görüntüsü içindeydi. Bu anlayış onları sadece ligde tutabilir, gerisi zor. Yine de ilk defa maçlarını izledim genel bir yorum yapmak yanlış olabilir. Yüzdelerini arttırdıklarında daha fazla etkili olacakları kesin.

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

There is a good analysis of the Euroleague Final Four, written by the agent of the great Papaloukas. The article is in English.

http://www.factual.es/deportes/2010/05/06/25041

regards

sports fan dedi ki...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back and I would be happy to give you our link.

Thanks!

Frank
frank641w@gmail.com