23 Ekim 2009 Cuma

İki Kötü Başlangıç

Aynı Fenerbahçe Ülker gibi Efes Pilsen de Euroleague’e kötü bir başlangıç yaptı. Efes Pilsen Final Four hedefi için kurduğu kadroyla çıktığı ilk Euroleague maçında; rakibi olarak görülemeyecek bir takım olan Rytas’a deplasmanda 77-70 kaybetti.

Sürpriz bir sonuç olsa da çok beklenmedik bir durum değildi. Efes Pilsen’de geçen seneki şampiyonluktan sonra zorunlu olarak değişen bazı şeyler var ve bunlar takımın yeniden form tutması için zamana ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Fakat bu uyumu sağlamanın bu sene çok daha zor olacağını düşünüyorum. Özellikle takımda bulunan yedi yabancının ikisinin TBL’de forma giyemeyecek olması uyumu zorlaştıran etkenlerden biri. Ligde oynamayan ve oynamayacağı açıklanan Santiago’nun Euroleague’de ilk beş başlaması, ya da lige döndüğümüzde kesilecek olan diğer yabancının hala belirsiz olması, sürekli değişen bir kadro yapısının olacağının göstergesi. Bu yapı eğer bir istikrara bağlanmazsa Efes’in işinin hayli zor olacağı açık ve net.

Maça gelecek olursak kazanmayı daha çok isteyen takımın kazandığı bir maç oldu. Maçtan aklımda kalanlar; Efes’li oyuncuların yediği bloklar ve çalınan bolca hücum faul, Rakocevic’in bu takıma çok yararlı olacağı, Nahcbar’ın iyi bir üç numara olduğu ve Efes’in acilen Kerem Gönlüm’e ya da ona benzer bir dört numaraya ihtiyacı olduğudur.

Efes Pilsen bana kalırsa bir an önce en az bir yabancısı ile yolları ayırmalıdır. Efes’in kadrosundaki genişlik bence yanıltıcı… Ekstra yabancıların takıma çok fazla yarar sağladığını bugüne kadar pek göremedik.

Hiç yorum yok: