8 Kasım 2009 Pazar

Efes Pilsen:80 Fenerbahçe Ülker:67

İlk olarak söylemek istiyorum ki beklediğim gibi bir maç oldu. Genelde Efes Pilsen Fenerbahçe maçlarında olduğu gibi mücadele çok iyi, fakat oyun kalitesi düşüktü.

Efes Pilsen maçın genelinde dört kısa ile oynadı, Fenerbahçe Ülker bazen buna karşılık verdi, fakat genellikle iki uzun ile pota altını kullanmaya çalıştı. İki takım da bu maçta iç dış dengesini iyi sağladı. Efes Pilsen 38’de 23 ikilik, 19’da 8 üçlük isabetiyle oynadı. Fenerbahçe Ülker ise 37’de 21 ikilik, 17’de 3 üçlük ile oynadı. Efes’in üçlükte daha yüzdeli oynaması maçı kazandıran en önemli etkenlerden biriydi. Son periyoda kadar Fenerbahçe Ülker de Efes Pilsen de çok iyi savunma yaptı. 3. periyot skoru 48-48 iken son periyotta Efes Pilsen’in 32-19’luk bir üstünlüğü var.

Efes Pilsen’de bugün en beğendiğim oyuncu Sinan Güler. Yine girdiği dakikalarda takım savunmasına enerji kattı, üstelik hücumda da çok verimli oynayarak takımını daima ayakta tuttu. (Eurolegue’de ona neden güvenilmediğini anlayan varsa lütfen yorum yapsın.) Nahbar’ın uyum sorununu yavaş yavaş aştığı ortada. Maçın başında isabetsiz attığı dakikalarda bile istekli olduğu görülüyordu. Maçın son periyodunda bu istekli oyununun karşılığını alarak maçı Efes’e getirdi. Kaya Peker, Efes Pilsen’de belki de en çok acıdığım oyuncu. Çok formda ve etkili oynuyor, fakat Ergin Ataman ondan vazgeçemediği için genelde maçları dili dışarıda tamamlıyor. Ermal’ın ona biraz daha fazla alternatif olması lazım. Gerçi bugün çok az süre alsa da Ermal özellikle savunmada etkili bir oyun oynadı. Galibiyeti getiren diğer önemli oyuncular; Ender ve Rakocevic. Efes’in hücumda en verimli iki oyuncularıydılar. Ender özellikle son maçlardaki performansıyla Kerem’in bayağı önüne geçmiş durumda.

Fenerbahçe Ülker’de ise Greer ve Semih Erden ön plana çıktı diyebiliriz. Özellikle Semih Erden’in, oynadığı dakikalarda çok etkili olduğunu gördük. Potadan uzak topu aldığında bile verimliydi. Greer benim sevdiğim bir gard tipi değil. Etkili maçlar oynayabilir, fakat kendi yeterli olmadığı gibi alternatifinin de olmaması sebebiyle Fenerbahçe’nin en yumuşak tarafı. Ömer Aşık’ın serbest atış kaçırmasının psikolojik sebepleri olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman çok iyi değildi, fakat Avrupa Şampiyonası öncesi bu kadar kötü değildi. Gricek bir türlü bu takımın içine giremeyen oyunculardan. Ben onda daha fazla ısrar edilmesinden yanayım. Bugün yine 20 dakikanın altında süre almış. Mrsic artık yaşı gereği gard oynayamaz. İki numarada hala etkili olabileceğini düşünüyorum. Son olarak Mirsad Türkcan’ın bir an önce verimli bir şekilde dönmesi gerekiyor. Fenerbahçe Ülker’in en fazla sorun yaşadığı yerlerden biri orası.

Salonda olamadığımdan tribünleri çok fazla bilemiyorum. 500 kadar bağıran Fenerbahçe taraftarı duyuluyordu genelde. Onların maça olumlu veya olumsuz bir etkisi olmadığı biliniyor. Susmamalarına rağmen hakemler ve oyun üzerinde bir etki kuramıyorlar Yine de maç sonunda “Tanjevic istifa” diye bağırmaları çok hoşuma gitti. Fenerbahçe taraftarı ile tek ortak temennim.

Hiç yorum yok: