23 Kasım 2009 Pazartesi

"Cemal Vakası"

İlginç bir hafta geçirdik basketbolda önce Gs-Fb maçındaki olaylar, ardından tamamen saçmalık olan Cemal Nalga olayı. Öncelikle belirtmek isterim ki bu olayda tek sorumlu olarak Okan Çevik’i görüyorum. Bu olay bir sahtekarlık değil biraz önce programda Murat Kosova’nın da dediği gibi cahilliktir. Sahtekarlık boyutu olması için kazanacağın şeyin çok daha büyük olması gerekmektedir. Bir hazırlık maçını kazanmak için yapılmaz.

Cezalara gelirsek Galatasaray küme düşürüldü sayılır. Hükmen mağlubiyetlerin üstüne verilen -5 puanlık ceza küme düşmesini garantilemek için. Keşke Federasyon takımı küme düşürseydi de, herkese yaranmaya çalışmasaydı.

Antrenör kadrosuna verilen cezaya lafım yok fakat Turfan Ersöz’ün 4 ay cezası biraz ağır. Tufan’ın haberi var mı yok mu çok önemli değil çünkü Tufan’ın olaydan haberi var da Diğer takım arkadaşları Cemal’i bütün maç Tufan mı zannettiler. Antrenör baskısıyla verilen ve alınan bir forma var. Burada Federasyon oyuncuları biraz daha korusaydı iyi olurdu. Cemal Nalga’nın da basketbol kariyeri çok sekteye uğrayacak, Bir kişi çok kişinin emeğiyle oynadı.

Galatasaray’ın artık yeniden yapılanmaya gitme zamanı gelmiştir. Bu olay belki de daha iyi temellerin atılmasını sağlayabilir. Baştan aşağı yenilenmek için önünde iki sezon var. Fakat bu yapılanmanın başına çok iyi biri getirilmeli. Bu seçim çok önemli olacak, Bu seçim belki de Galatasaray’dan umudunu kesen Basketbol taraftarına yeniden güven aşılar.

Hiç yorum yok: