15 Ocak 2010 Cuma

Teşekkürler Malaga

Çok fazla söylenecek söz yok aslında. Efes Pilsen kendine yakışmayan bir ilk tur yaşadı ve Malaga’nın da yardımlarıyla Top 16’ya kalmayı başardı. Lider bitirebileceğimiz bir gruptan şans eseri çıkmak beni çok tatmin etmedi.

Efes Pilsen’in en büyük problemlerinden biri maç kazanmayı unutmuş olması. Bu sebeple başa baş giden oyunlarda bir panik havası yaşıyorlar ve çabuk dağılabiliyorlar. Ergin Ataman bu oyun içindeki maçtan kopmalara bir türlü çare bulamadı. Maç sonlarında kazandırabilecek hamleleri yapmaktan da uzak bir koç olduğundan başarısız bir grafik çiziyor. Ergin Ataman’ın başarısızlıkları bununla da bitmiyor; bazı oyunculardan gerekli verimi almayı bir türlü başaramıyor. Rokocevic, Nachbar bunun belirgin örnekleri. Belki de bu akşam Malaga’nın galibiyeti sadece Efes Pilsen’i değil Ergin Ataman’ı da kurtarmıştır.

Bakalım top 16 için nasıl bir hamle yapacak Efes Pilsen. Şu dakikada gerekli olsa da antrenör değişikliği ya da oyuncu transferi beklemiyorum. Ergin Ataman elindeki kadro üzerinde biraz daha çalışıp bu takımın en iyi şekilde nasıl oynayacağını artık bulmalı. Elindeki son şansı iyi değerlendirmeli.

Entente Orleans maçına değinecek olursak, kaybetme ihtimalini bir dakika bile düşünmemiştim, beklediğim gibi de oldu. Hızlı ve istekli başladık, maçın başında farkı yakaladık, daha sonra bocaladığımız anlar olsa da kırılma anlarını iyi oynadık.

Son olarak yayına değinecek olursak; maçın yorumcusu Nur Germen sanırım insanı basketboldan soğutabilir. Nedenlerini maçı televizyondan izleyen herkes biliyor zaten.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Fenerbahçe de elendi, sanırım maça da gittin. O konu hakkındaki görüşlerini de merak ediyorum. Efes - Ergin, Fenerbahçe- Tanjevic :) durum gerçekten vahim.