20 Ocak 2008 Pazar

İbrahim Kutluay


Sanırım basketbol kariyerini başından başlayarak takip ettiğim ilk oyuncudur İbrahim Kutluay.. Fenerbahçe altyapısından çıktığı ilk sezon neredeyse hiç süre alamamış, ikinci sezonu da yedekte beklemiş ancak Murat Didin ile birlikte önemli bir oyuncu olmayı başarmıştı.. Takımını finale kadar getiren oyunu oynamış, finalde Ülker^e dirense de mağlubiyeti engelleyememişti.. Sonra yine üç sezon Fenerbahçe, bir sezon kiralık Efes Pilsen -ki final four oynadılar- ve Yunanistan dönemleri, Avrupa sayı krallığı ve yoncalarla gelen Avrupa şampiyonluğu.. Kısa bir Nba denemesi, tekrar Yunanistan ve Türkiye, Ülkerspor ve yuvası olan Fenerbahçe..

Türk basketbolunun Avrupa^daki en kariyerli oyuncusudur İbrahim, şu sıralar futboldaki Tümer Metin^in basketbol versiyonu olarak anılsa da Tümer^e göre piyasası daha büyük olduğundan Paok ile anlaşma sağlayıp kariyerini sürdürüyor.. Askerlik yasası gereği ya askere gitmesi ya da yurtdışında oynaması gerekiyordu, yoksa Fenerbahçe^de basketbolu bırakacağından şüphem yok.. Dün Aris potasına 25 sayı bıraktı, onsuz Fener^in hali de içler acısı (+Tanjeviç)

İsmet Badem^in her zaman istediği medyatik basketbolcu olmayı başarmıştır ibo, Demet Akalın-Demet Şener aşkları, televole programına dahil olan ilk basketbolcu olması vs.. ile hep ön planda olmuştur.. Fenerbahçe^nin hedef küçülttüğü yıllarda Efes Pilsen^de kiralık olarak oynaması bile basketbolu ve kariyerini ne kadar düşündüğünü özetleyen önemli bir olaydır, gerçi o sezon Halil Üner^in hakaretlerini bolca dinledi ama basketbolu seven herkes İbrahim^in yanındaydı.. Bodiroga ile iyi bir ikili oluşturduğu Panathinaikos^ta Avrupa şampiyonluğunu kazanması, milli takımdaki abiliği ile Harun Erdenay-Orhun Ene ikilisinin yerini doldurması Türk basketbolu ve basketbolcusu için hep önemli olmuştur..

Sözün özü, iyi adamdır İbo.. Basketbol oynarken elinden geleni yapar, forma giydiği takım için her şeyini verir, belki Harun Erdenay gibi efsane bir skorer değildir ama imkansız şutların adamıdır, taraftar adamıdır, severim..

Not: Harun yerine İbrahim geldi, İbrahim^in yerine Cenk Akyol olmaz, yeni birini bulmalı..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

Kendisini çok severdim ama bir gün arkadaşımla gittiğimiz Fb-Beykoz maçı sonrası geçerken arkadaşım yeni aldığı fenerbahçe formasına imza istedi,o da elle hayır anlamında bir hareket yaparak uzaklaşıp gitti o anda benim gözümden düştü. O gün takdir ettiğim bir oyuncu var ki Damir Mrsic devrede geçerken maç sonu gelicem dedi ve maç sonu yanımıza gelerek imzayı attı ve fotoraf çektirme isteğimizi kabul etti ve bizim gözümüzde bir kaç kat daha değerlendi.