10 Ocak 2008 Perşembe

Kevin Rankin



Chicago ile Nba kamplarında takıldıktan sonra Fenerbahçe^ye gelen, geçirdiği bir sezonun ardından onu asıl hatırladığım ve sevdiğim Ülkerspor^a geçen Amerikalı pivottur.. 96-00 yılları arasında formasını giydiği Ülkerspor^u yakından takip etmiştim, iç saha maçlarının neredeyse tamamını izleme fırsatı buldum, kendisi ile Abdi İpekçi koridorlarında karşılaştım, imza falan aldım.. 2.10^luk bir devdi..

Bu adamın basketbolu gayet ilginçti, aslında bir beş numaradan daha çok şutu olan 4 numaraya yakışıyordu.. Sağ omzunun biraz üzerinden topu çembere yollayan ilginç bir şut stili vardı.. Zaman zaman harika maçlar çıkartıp 20s 10r ortalamaları yakalasa da sezonun sonlarında 14s 7r ortalamalara düşerdi.. Dejan Koturovic, Dzevat Alihodzic, Mark Pope, Dan Godfread gibi pivotlarla yanyana oynadı, İsmet Badem tarafından sürekli bir "ikiz kuleler" benzetmesinin içerisinde yer aldı..

Gerçekten "basketbolu öğrenen" yabancı oyuncu durumunda olması yüzünden çok sevmiştim bu adamı, çengel atışların değişilmez ismi Dan Godfread ile beraber oldukları sezon ayrı bir güzeldi.. Sanırım Türk vatandaşı da olmuştu, bir dönem modaydı Rickie Winslow^larla falan.. Ülkerspor sonrası Hapoel Jaruselam ve daha sonra Alba Berlin formaları giydi, en son aldığım haberler bunlar, daha sonra ne oldu ne bitti bilmiyorum..

2 yorum:

TeCHNiCaL dedi ki...

Ben de tam bir Kevin Rankin hayranıydım ve hala da hayranım.98'de beraber antremanlara da katılmış ve arkasından da biraz konuşma fırsatım olmuştu. Ülkerspor'un 98 kadrosu muhteşemdi bence. Zaten şampiyonluğa da ulaşmışlardı. Ben de nerede olduğunu merak ediyorum ama bir türlü bulamadım.Sanırım basketbolu bırakmış yada bırakmak üzeridir çünkü yaşının 36 olduğunu biliyorum.Ama hayatta en sevdiğim basketbolcu.Ara sıra formasını giyer şut atarım. Bence ondaki 3lük yeteneği gerçekten de müthişti. Hem uzun hem de 3 sayı atan fundemental'ı gelişmiş böyle bir oyuncu pek yoktu o zamanlar. Şu an nerede olduğunu bilen varsa bana ulkerspor@hotmail.com adresinden bildirirse memnun olurum.

Unknown dedi ki...

bende kevin rankin hayranıyım.şu n hangi takımda olduğunu bilen varsa bu siteye yazarsa sevinirim.
seni seviyorum kevin