15 Ocak 2008 Salı

Marcus Camby


Beni bu insan azmanı hakkında yazmaya iten şey dün gece Bobcats karşısında 20s 23r 6a 6bl ile süslediği harika performansı değil, La Lakers maçındaki 0 sayı 20 reboundluk performansıdır..

Nba^e ilk geldiği yıllarda da bloklarda etkili olmasına rağmen zayıf fiziğiyle pota altında bir türlü bekleneni verememişti Marcus. İki sezon Toronto^da oynamış daha sonra Nba^in en önemli oyuncu öğütücülerinden olan Knicks forması giymişti. New York adına oynarken beklentilerin yükselmesi ve Marcus^un bir türlü tam olarak istenen adam olamaması kariyerini kötü etkiledi, ligin efsane oyuncularından olabilecekken agresif medya sayesinde standart bir uzun oldu çıktı.. En nihayetinde New York^tan kurtulduğunda Denver forması giymeye başladı, burada huzuru buldu gibi, son üç sezondur double double ortalamalarla oynuyor..

Bu sezon Ai-Melo ikilisi ile oynadığından olsa gerek sayı ortalaması çift hanelerden düştü, ancak başta da söylediğim gibi 2 şut kullandığı bir maçta 20 rebound alıp 3-4 blok yapacak kadar görev bilinciyle oynuyor, Denver için bir çeşit Tamer Oyguç oldu kendisi, ortayı kapatıyor, savunmada lider hücumda sessiz sedasız adam oluyor, ancak hücum reboundu sonunda pozisyon olursa sayı atıyor.. Bir zamanlar havada yumrukları sallayan bu asi genç şimdilerde takımın abiliğini yapıyor, ciddi ciddi profesyonel bir oyuncu Camby, şu aralar Nba^de en sevdiğim uzun oyuncu..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

dün utah maçında 8 sy 24 rb 11blk 'luk bir performasn göstermiş gerçekten inanması güç bir oyuncu her takıma böyle biri pivot lazım.