5 Şubat 2008 Salı

Hedo Türkoğlu

Hidayet^i neredeyse kariyerinin başından beri izlerim, Çavuşoğlu kolejinde çılgın oynadığı dönemleri, guard mı olsun bu çocuk forvet mi tartışmalarını bilirim.. Abdi-İpekçi^ye "2000^lerin Penny Hardaway^i" yazmışlardı 90^ların sonuna doğru, şimdi bakıyorum ortada Penny kalmadı ama Hido büyük bir yıldız olmayı başardı..
Bu sene kariyerinin en adam akıllı basketbolunu oynuyor Orlando^da, iyi savunma yapıyor, topu çok iyi kullanıyor ve takımının eksik olduğu oyun kurucu ile dört numara pozisyonlarını aynı anda kapatabiliyor, bunun yanında bir de liderlik yapıyor.. Son topları kullanmaktaki başarısı ve son periyotlarda el yakan topları çekinmeden sayı yapabilmesi sayesinde Mr. Fourth Quarter olarak anılıyor Orlando basınında, taraftar ise ona Hero Türkoğlu diyor, haksız da sayılmazlar..
Şimdi ben bu satırları yazarken Hido iki hafta üst üste doğu konferansında haftanın en iyi oyuncusu seçildi ve Boston^a attığı son saniye üçlüğü Ocak ayında Nba^in en iyisiydi ve bu sabah kalktığımda nba.com^u açıp Furkan^ın odasına dalarak "oğlum triple double yapmış Hido" dememi de sağladı.. Belki All-Star seçilemedi ama Furkan^ın da dediği gibi "All-star^ı bıraktı Mvp^ye oynuyor Hido"
Kısacası yürü be oğlum, kim tutar seni.. (Mvp mümkün değil ama Mip verebilirler)
(Ayrıca Butler^la teke tek oynasınlar, Fatih Altaylı hakem olsun!)

Hiç yorum yok: