26 Şubat 2008 Salı

Washington Wizards


Konuk yazar Anıl Okay^dan;

Son 3 yıldır istikrarlı bir şekilde playoff'a kalmayı başaran Washington Wizards offseason da oldukça sakin davranmışrı ve takas yapmamıştı. Bunun nedeni de belki de Nba'in en sinsi genel menajeri Ernie Grunfeld'in gençlere olan güveniydi. 2008 draftında 16. sıradan seçilen Nick Young seçildiği sıraya bakılırak draftın en büyük çalımı olarak gösteriliyordu (ki benim de Morris Elmond ve Jason Smith'den sonraki favorimdi). Bunun dışında 2. tur bilmemkaçıncı sıradan draft edilen Dominic Mcguire yaz liginde defans konusundaki isteği ve hırsıyla çaylak kontratını kapmış, kg junior lakaplı Andray Blatche potansiyeli sayesinde 30 mio $ lık sözleşme imzalamıştı. Ayrıca 2006 draftında seçilen şutör ve uzun boylu ukraynalı ekolünden gelen forvet Oleksiy Pecherov da takıma katılmıştı.

Sonra..

Sezon başlarında işler Wizards için hiç de iyiye gitmiyordu. Wizards ilk 5 maçını da kaybederek lottery'ye oynayan bir takım izlenimini vermekteydi. Her zaman bir oyuncunun gelişimi ve draft sonrası medyadaki yerini arttırmak için bir takımın lottery'ye oynamasına anlayış gösteririm. Özellikle, ne pahasına olursa olsun Andray Blatche'i potansiyelini sahaya yansıtırken görmek ve onun yanında 2008 draftından Kevin Love gibi bir pivot seçen bu takımı ilk defa adam gibi iki uzunla izlemek isterdim. Kısmet o ya Gilbert'ın sezon sonundan nükseden sakatlığı takımdaki çekilmeyi bekleyen pimmiş meğer! Gilbert gittikten sonra kendine gelen takım 6 maç üst üste kazanarak, klasik yen-yenil-yen-yen-yenil wizards basketboluna geçip 43-44 galibiyet almaya yakın bir görüntü çiziyordu. Nba'in en iyi oyuncularından birini kaybeden bir takım için de gayet iyi bir sonuçtu play-off savaşı vermek. Hatta bir ara Orlando'yla farkı 2.5 maça indirmişlerdi ki..

Caron gider..

Dağ gibi, taş gibi adam Caron Butler sakatlandı. Daha sonra Arenas'ın boşluğunda iyi yer dolduran Daniels'da sakatlanınca iyice revire dönen takıma yine takviye yapılmadı herhangi bir takas girişimiyle. Bu devrede Wizards 8 maç üst üste, 11 maçta da 10 mağlubiyet aldı. Caron Butler 3 maçtır günlük olarak injury list'e girip çıkıyor. Geri dönmesi an meselesi deniyor fakat bazıları da durumunun ciddi olduğunu ve risk almamak için sezonu kapatabileceğini belirtiyor. Arenas ise büyük ihtimal Martta planlanan geri dönüşünü bir kaç hafta ertelemek zorunda kalacak. Takımla ilk anternmanına çıktı gerçi ama ısrarla %100 iyi hissetmeden oynamam diyor. Belki önümüzdeki maçlarda 15-20 dk süre ile sahalara geri dönüp ısınma turları atabilir.

Tahmin..

2 maç üst üste batı takımları New Orleans Hornets ve Houston Rockets ile oynayacak Wizards'ın işi zor. Belki Boston'a yaptıkları sürprizi iki takım önünde de gerçekleştirebilirler ama muhtemelen ikisini de kaybedecekler. Bundan Wizards'ın önünde cilloptan da öte bir fikstür var. Mart ayında oynanacak İlk 9 maçın 8i içerde. Kendi sahasında her zaman daha iyi oynayan ve ortalama 17000 seyirciyi (Maçların çoğu sold out olarak 20.173 kişiye oynanıyor takımın iki en iyi oyuncusu Arenas ve Butler sakat olmasına rağmen!) arkasına alan Wizards'ın en az 6 galibiyet çıkaracağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: