20 Nisan 2008 Pazar

Coach Of The Year


Bu sene sonucu önceden belli olmayan ender ödüllerden birisi, yılın koçu kim olacak? Slam türkiye ödülü Rick Adelman'a vermiş, T-Mac'in 62 Yao'nun 55 maç oynayabildiği normal sezonda 22 galibiyet ile Nba tarihinin en büyük ikinci serisini yakalayan bir takımın coach'u doğal olarak büyük adaylardan ancak rakipleri de ciddi adaylar.. New Orleans hiç beklenmedik bir biçimde batıdan ikinci çıktı ve Chris Paul kadar Byron Scott da konuşuluyor, ödülü alırsa şaşırmam hatta bu sene New Orleans'ın bir şekilde ödüllendirilmesini istediğimden ötürü de ona layık görüyorum ödülü.. Bir diğer aday Nba'in en zayıf kadrolarından olan 76ers'ı Playoff'a yedinci sıradan sokan Maurice Cheeks, ancak yine de galibiyet oranı düşük bir takımdan bahsediyoruz.. Takım çok iyi olduğu için coach'un yeteneği pek önemsenmese de Boston coach'u Doc Rivers sürpriz yapabilir.. Bence yeni yıldızları takıma monte etme konusunda başarılı ancak Garnett ve Allen pek problemli adamlar değillerdir..

Benim üç oy hakkım olsa birisini dayım gibi adam olan Stan Van Gundy için kullanırım, sağlam bir basketbol oynattı Orlando'ya aynı zamanda Hidayet'i All-Star seviyesine çıkarttı.. Sakatlıklara rağmen La Lakers'ı birinci sırada görmemizi sağlayan adamlardan Phil Jackson da aday ama alma olasılığı sıfıra yakın, kimse sevmez onu..

Bence hakeden Byron Scott ama Adelman da kazanabilir ödülü.. Isiah Thomas'ın almayacağı kesin, dün şutlandı haberi gelmişti, şurada da detayları var..

Hiç yorum yok: