21 Nisan 2008 Pazartesi

Erman Kunter


Türk insanı olarak genelde kendi değerlerimizi elimizden kaçmadan göremeyiz ve illa ki yurtdışından bir doğrulama bekleriz.. Erman Kunter de ülke dışına çıktıktan sonra bile değerini bilemediğimiz ender adamlardan, belki Ergin Ataman kadar sükseli başarılar elde edemedi ama yine de gittiği takımlara kattıkları ortadadır.. Aynı zamanda gelenekçi değil yenilikçi bir antrenördür ve günün şartlarına göre değişen basketbola ayak uydurabilir.. Ülkemizde bir ilk olan Darüşşafaka'ya oynattığı Motion Offense sistemi hala aklımdadır..

1997-99 arası bir dönem A Milli Takım'ın da başına geçen Kunter, uzun süreli bir kontratla yeniden yapılandırmayı Milli Takımlar seviyesinde kontrol edebilseydi ve o günlerden bu güne takımın başında kalabilseydi muhtemelen 2006'da bir şampiyonluk görebilir, 2010'a son şampiyon olarak gidebilirdik.. Ancak Tanjevic ve 2010 yalanını yaşadıktan sonra 2020'ler için görebiliriz kendisini.. (belki akıllanırsak )

Her Antrenör gibi kötü dönemleri de olmuştur, 96/97 yılında küme düşen ve sonradan yeni çıkan takımın lige katılım parasını ödeyememesi sayesinde ligde kalan Beşiktaş'ın da başındaydı, yine Galatasaray dönemi beklenen başarıları getirmekten uzaktı.. Fransa'da çıkış yakaladı, küme düşmeye oynayan Cholet'i playoff kapılarına taşıdı, Asvel ile bir sezon geçirdi, tekrar Cholet'in başına döndü.. Bir dönem adı Fransa Milli Takım antrenörlüğü için bile geçiyordu..

Basketbolculuğu döneminde bir maçta 153 sayı atma gibi garip bir rekoru da var kendisinin.. Türk Basketbolu'nun gördüğü en değişik adamlardan, ancak bu değişiklik kendisine güvenmemize engel değil.. Uzun süreli bir yapılanmada ilk düşüneceğim ve takımı emanet etmekten çekinmeyeceğim bir antrenör Erman Kunter.. Şu yakaladığımız yetenekli nesli en verimli kullanabilecek adamlardan birisi..

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

türk milli takımı için herzaman yerli antrenör olması gerektiğini düşünüyorum. bunların birincisi aydın hoca ise ikincisi de mr. kunter'dir. oynatdığı ya da oynatmaya çalıştığı basketbol her zaman göze hoş gelmiştir. boktan heriften çok daha iyi bir antrenör olduğu da kesin. fırsat olsa boktan gitse de o gelse. (her iki takımada)