14 Nisan 2008 Pazartesi

Euroleague Final Four Madrid 2008


Euroleague Final Four bu sene 2-4 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Madrid kentinde oynanacak.. Çeyrek finale sadece Fenerbahçe Ülker ile geldiğimiz ve kapısına ancak o kadar yaklaşabildiğimiz güzel bir organizasyon.. Fenerbahçe'yi eleyen Montepaschi Siena, Olympiakos'u eleyen CSKA Moskova, Partizan'ı geçen Tau Ceramica ve Barcelona'yı eleyen Maccabi son dörtlüde izleyeceğimiz takımlar..

Bu sene Real Madrid'i burada görebilirdik, bir sinerji oluşmuştu, yıllar sonra Real efsanesi basketbolda Avrupa arenasına dönüyor gibiydi ancak olmadı.. Olsaydı en büyük favori turnuvanın oynandığı yerine Madrid olmasındna ötürü onlar olacaktı.. Axa Barca da elenince sadece Tau kaldı, bir italyan, bir israil, bir ispanyol ve bir Rus takımı kaldı..

Yarı final eşleşmeleri Montepaschi - Maccabi ve Tau Ceramica - CSKA Moskova şeklinde, aslında Avrupa şampiyonasından sonra Euroleague'de de bir Rusya- İspanya mücadelesini finalde görmek isterdim ama yarı finale kaldı artık.. Kimin kupayı kazanacağını tahmin etmek oldukça güç, ama yine de CSKA ağır basıyor gibi..

2-4 Mayıs basketbolseverler için güzel olacak, ekran başında Avrupa'nın en iyi dört takımını izleyeceğiz, şimdiden takvimleri boşaltın derim..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

Final Four'da finalde Barcelon-Real Madrid ikilisini görmek istiyorudum, aralarında oynanan maçlar büyük zevk veriyor üstelik iki türk oyuncuyuda finalde izleyebilirdik ama olmadı. Bu dört takım arasındanda en sevdiğim yine bir ispanyol takımı olan Tau Ceramica favorim.