3 Nisan 2008 Perşembe

Fenerbahçe Ülker:65 Montepaschi Siena:86


Aslında söylenebilecek çok fazla şey yok, maçın başından sonuna kadar hiçbir varlık göstermedik ve Siena yapılabilecek tüm doğruları yaparak maçı kazandı, turu geçti.. Coachsuz, seyircisiz ve sahada ruh gibi dolaşan oyuncularla maç kazanmak imkansızdır Euroleague^de..

Maça tahmin ettiğim gibi Vidmar-Preldzic ikilisi ile başladı ve ilk yarı farkın açılmasını izledik, özellikle inatla yaptığımız alan savunması ve rakibin bunu anında çözüp çok rahat hücum etmesiyle maçı o noktada kaybettik.. Oğuz Savaş^ı ilk beşten çekmemiz gerekir diyordum hiç oynamadı, Ömer Aşık ilk beş başlamalı diye düşünürken üçüncü periyodun ortasından sonra ilk defa oyuna girdi ve maçta Fenerbahçe Ülker adına basketbol oynayan tek oyuncu olmayı başardı.. Mrsic bekleneni veremedi, Mirsad^ın şu durumda sahada olması anlamsız, Lavrinovic çılgınlar gibi dağıttı oraları ama maça ilk beş başlayan Rasim çıktıktan sonra bir daha oyuna girip karşısına dikilmeyince pek bir şey yapmadık..

Şimdi elenince Murat - Yiğiter ikilisi ve diğer tüm basketbol dünyası beklenenden daha iyi olduğumuz görüşünde birleşti, top 16 olan hedefin bir basamak ilerisinde olmamızın da büyük başarı olduğunu yinelediler. Ancak geçtiğimiz sene 16 yıl sonra şampiyon olan ve Efes Pilsen gibi Avrupa^nın bile en önemli takımlarından birisini ezen Fenerbahçe^nin sezon başında Top 16 hedefiyle sahaya çıkması mıydı beklediğimiz? Söylenen tek şey takımın genç olduğu, önünde yıllar olduğu saçmalığı.. Semih Erden ve Ömer Aşık Nba Draftına katılacaklar ve ikisi de seçilecek muhtemelen, gelecek sezon iyi bir oyun çıkartırsa Preldzic^in de hedefi Nba olacak, peki o gençlerden neler kalacak 2010^a, 2011^e?


Tanjevic^in en iyi yaptığı şey "2010^da başarılı olacağım" demesi, sanırım o yılları da göreceğiz ve Tanjevic^e hala inanacak insanlar ama 2011^de kaçacak delik arayacağını ve ardında bıraktığı enkazı toplamak için Aydın Örs^e yalvaracaklarını da görebiliyorum açıkça..

1 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

Aydın Hoca'nın elinin kiri olamaz onlar, çok pişman olacaklarına (hatta şimdiden dövündüklerine) katılıyorum.