6 Nisan 2008 Pazar

Fenerbahçe Ülker:75 Beşiktaş Cola Turka:68


Öncelikle Ntv insanlarına bir iki sözüm olacak, maçları yayınlıyorsunuz ve sayenizde izleyebiliyoruz ancak istatistik olmadan basketbol maçı izlemek körlemesine uçmak gibi, kıvrandık maç boyu o kaç sayı attı, bu kaçıncı üç sayı falan diye.. Biraz daha istatistik olayına önem verin, bana excel tablosuyla maç izlettirmeyin!

Maç hakkında diyebileceklerim sınırlı, yine olağanüstü günlerden birisiydi Fenerbahçe için, her attıkları girdi ve şuursuz basketbol diye bir ekol oluşturmaya doğru kocaman bir adım daha attılar.. Beşiktaş biraz daha dengeli ve görünürde basketbola benzeyen oyun oynasa da Shumpert dışında hücumda pek etkili olamadı ve Fenerbahçe'nin dış oyuncularını savunmakta zorluk çekti.. Kinsey ülkemizde geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı, Solomon iyi başladı ve iyi devam etti, Mrsic oyuna girer girmez havaya girdi ve takımın hücumda ritmini bulmasını sağladı..

Tanjevic yine coştu coşturdu, oyuna Vidmar - Preldzic ile başladı, çıkarttıktan sonra bir daha oyuna sokmadı, hatta biz bu oyuncuların kontratlarında "ilk beş oynayacak" gibi bir madde olup olmadığını bile merak ettik.. Maçın başında Vidmar - Semih ikilisine büyük üstünlük kuran Nicevic - Kaya pota altı Ömer Aşık'ın oyuna girmesiyle beraber potaya yaklaşamaz oldu ve uzun süre sayı atamadılar, arada Ömer yaptığı bloklarla ikisini de basketboldan soğuttu, oyun iyice dışarıya yöneldi, dışarıdan da Fenerbahçe deyim yerindeyse "Allah ne verdiyse" soktu..

Maç başında dinleyemedim ama Gergin Ataman kesin demiştir "yeneriz, dağıtırız" falan diye, bir Galatasaray taraftarı olarak Fenerbahçe takımını seviyorum, kişisel olarak çok sevdiğim Ömer- Mrsic gibi adamlar var, Tanjevic'e rağmen kazandıklarına üzülemiyorum! Güzel bir pazar maçı oldu, keyifle izledik..

3 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

hocam hiç Sinan'dan (Güler) bahsetmemişsiniz, bu maçın en kilit adamlarındandı. Bir ara sizden "Sinan Güler: neydi ne oldu acaba ne olacak?" konulu bir yazı bekleriz :D

Unknown dedi ki...

Beşiktaş pek beklediğim gibi değildi, ancak maçın başında Sinan'ın Solomon karşısındaki savunmasının etkili olacağını düşünüyordum. Her top girince o da bir şey yapamadı, Mrsic'in üzerine atladı! Muratcan - Sinan Güler yazısı yazmalıyım aslında, uzun zamandır izliyoruz :)

farawaysoclose dedi ki...

:)) Sevgili Sinan! http://farawaysoclose-farawaysoclose.blogspot.com/2008/04/sevgili-sinan.html