7 Nisan 2008 Pazartesi

Gasper Vidmar


Fiziksel olarak Oğuz Savaş'tan daha iyi bir oyuncu, hatta kısa zamandır gelişimini takip etmeme rağmen Oğuz'dan daha iyi gittiğini de söyleyebilirim ancak günümüz basketbolunda Türkiye ve Euroleague için yeterli olmadığı açıktır, bir ilk beş oyuncusu değildir.. Hatta Ömer Aşık Alpella'dan alınırken keşke yerine o gönderilseydi diye de düşünmedim değil..

Biraz daha fazla oynayamaya ve olayları anlamaya ihtiyacı var Vidmar'ın.. Yüzüne baktığınızda garip bir ifade görüyorsunuz, sanki sahada olanı biteni anlayamıyor, yapması gereken şeyleri de düşünme işlemi fazla zaman aldığından yapamıyor gibi.. 2.10 boyunda ve 87 doğumlu, henüz 21 yaşında ve basketbol oynamaya müsait yapısı var, sonuçta Slovenyalı ve neredeyse her Sloven basketbolcu doğar.. Pota altında yapması gereken pivot hareketlerini, perde sırasında duracağı yeri ya da savunmada rakibini nasıl itmesi gerektiğini bilmiyor ve kesinlikle yeteneksiz değil, tecrübesiz..

Önümüzdeki sene yine Fenerbahçe kadrosunda olacaktır, ancak oynama süresinde bir artış beklemiyorum, hatta o bölgeye bir yabancı oyuncu daha gelirse kiralık olarak Alpella forması giymesi kariyeri için daha sağlıklı olur gibi.. Umarım harcanmaz, merakla takip ediyorum..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde kendisini hiç sevmemiştim daha doğrusu Tanjevic getirdiği için önyargıyla bakmıştım. Hala da fenerbahçe'nin hedefleri için yeterli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum, genç oyuncular, geleceğe yatırım güzel birşey olsada,Fenerbahçe'nin buna ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum çünkü geleceği en sağlam pota altı zaten onlara ait.(ömer-semih-oğuz)Birde her maçta bu oyuncunun Ömer Aşık yerine ilk beş başlamasına sinir oluyorum. gelişmesi için Alpella'da oynaması gerektiğine katılıyorum.