16 Nisan 2008 Çarşamba

Kobe Bryant


2007/2008 Nba normal sezonunun en değerli oyuncusu.. Aslında daha önce 81 attığı ve 35.4 gibi çılgın bir sayı ortalamasıyla ligi bitirdiği sezon da kazanmalıydı ödülü ama Nash'e vererek saçmalamıştı jüri. Şimdi karşısında Cp3 gibi yine "aman oynatayım" guardı olmasına rağmen bu kez La Lakers'ı şu vahşi batıda 57-25'lik muhteşem bir dereceyle zirveye taşıdı. Artık ödülü kazanması kesin..

La Lakers'ın bu seneki başarısı ciddi anlamda çok büyük, belki de Bulls'un 72-10'una eş değer bir şey şu Batı'dan lider çıkabilmek. Bunun da en önemli nedeni onca sakatlığa rağmen inatla savaşan Kobe'dir.. Bynum sezonun yarısında yoktu, Gasol takviyesi geldi gelmesine ama onda da sakatlıklar ve takıma alışma süreci tam katkıyı vermesini engelledi, tüm bunların yanında dengesiz Odom'un bir günü diğerini tutmayan performansları vardı, kısaca bir tek Kobe sezon başından beri inatçı ve istikrarlıydı..

Belki iki sezondur manyaklar gibi attığından olsa gerek sayı atmaya doymuş ve daha çok takım arkadaşlarını oyuna dahil etmeye çalışan bir Kobe izledik bu sezon.. Çift haneli assist rakamlarını gördü ve gerekmedikçe 50 üzerine çıkan çılgın maçlarını oynamadı.. Bana göre Nba'de bulunan en büyük skorerdir Kobe ve bu ligin Jordan bıraktıktan sonraki en değerli oyuncusudur.. LeBron gibi fiziksel özelliklerini kullanmaz, Chris Paul ve Nash'ten farklı olarak onlar gibi de oynayabilir istediğinde ancak kimse onun gibi oynayamaz.. Bu sene yıllar sonra beklenen Boston - Lakers finali olur mu bilmem ama gönlüm Kobe'nin ShaQ'sız da bir yüzük takmasından yana..

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

kobe'nin mvp olmaması aslında takım derecesine bağlı. belki geçen sene de alabilirdi ama takımı playoff'a son sıralardan girdi bu nedenle alamadı. zaten şimdiye kadar mvp olup da takımı konferansında ilk ikiye girememiş oyuncu da yok. kobe sonuna kadar hakettiği ödülü aldı. mip ise bynum oynasaydı o olabilirdi ama bana göre caron butler alacak gibi duruyor tabi hedo da adaylar arasında. roy ise gayet açık seçik durant olacak. sadece defans ödülü muamma ki o da bana kalırsa josh smith ama plase olarak camby olabilir diyorum. koç kim olursa olsun şaşırma doc rivers malı (bu sezon hariç tabi), phil jackson, byron scott (ki favorim budur) adaylar olarak gösterilebilir.