7 Nisan 2008 Pazartesi

Ligden Düşmenin Kaldırılması


Bu ay Nba Türkiye dergisinde Ümit Avcı'nın takım analizleri de yaparak aktardığı ve şu sıralar basketbolumuzda epey bir tartışılan konu düşmenin kaldırılması.. Ancak yönetmeliklere göre bu sezon başından belli olmalı ve lig buna göre oynanmalı, aynı zamanda takım sayısını arttırmak için aşağıdan 4 takım geliyor mevcut sisteme göre. Yani bu sene böyle bir karar alınacaksa yönetmeliklerde de bir değişiklik yapılmalı ancak bilirsiniz ki Türk insanı pek sevmez yönetmelikle uğraşmayı..

Ligimiz belki de Nba ve İspanya Ligi Acb'den sonra dünyanın en çekişmeli üçüncü ligi konumunda, hatta Tbl şampiyonu kim olur diye bir anket yapacağım az sonra, seçeneklerden durumu anlamak mümkün.. Bu sene lige gelen Antalya takımları, Mersin - Banvit ve Mutlu Akü gibi ekipler lige renk kattılar, basketbolu ülke geneline yayma konusunda da epey başarılı oldular, ayrıca bu takımları taraftarları da var, artık ligimiz İstanbul ligi değil.. Ankara - İstanbul - İzmir- Antalya - Konya - Mersin falan derken ciddi ciddi Türkiye ligi olmayı başardık basketbolda, bu takımların aşağıya düşmesi kayıp gibi duruyor, bu yüzden 18 takıma çıkma kararı alınabilir ve Darüşafaka gibi bir çınar, Beykoz ve Alpella gibi her an herkesi yenebilecek takımlar düşmekten kurtulabilir, böylece Türk oyuncular daha fazla şans bulabilirler..

Ancak genel olarak ülkemizde federasyonlar maç takvimi planlamada çuvallıyorlar, 18 takımlı Futbol ligimizde araya milli maçlar da girince sezon yayılıyor da yayılıyor, oyuncular dinlenme süresi bulamıyor, bazen de seyirciler olaydan soğuyor.. Basketbol Federasyonumuz da bu planlama işinde çuvallayabilir, iki takım daha ekleyeceksek adam gibi ve planlı-programlı olsun istiyorum, bakalım ne karar çıkacak, ben "adam gibi yapılacaksa" olumlu görüş bildiriyorum..

Vestel ve Tofaş gelebilir, Eyüpspor'un salonu birinci ligi kaldırmayacak düzeyde, biraz daha yatırım gerekiyor..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

eyüpspor salonda yenileme çalışmaları yaptı, ikinci lige uyum sağlayabilmek için. bu sene gelmesi biraz zor ama yatırım yapıyolar seneye bekliyoruz birinci lige.