14 Nisan 2008 Pazartesi

Nba Salaries..

Bir de işin maddi yönüne bakmak lazım.. Nba ile Avrupa arasında oyuncu ücretleri açısından çok büyük farklar var, pazarlama ve organizasyon mantığındaki farklardan ötürü de gün geçtikçe bu fark açılıyor.. Böyle olunca da Avrupa'nın en iyi oyuncuları ışık hızıyla soluğu Nba'de alıyorlar, bugün Zaza Pachulia bile yıllık 4 milyon dolara oynarken Avrupa'da Ersan İlyasova 2.5 milyon $ yıllık kazançla en pahalı oyuncular listesinde ilk ona giriyor.. Takımların geliri hakkında pek bir bilgim yok ama CSKA'nın bütçesinin 35 milyon $ civarı olduğunu duymuştum.. Nba'de kim ne kadar kazanıyor ve takımlar oyuncularına ne kadar para ödüyor gibi bilgilere ulaşabileceğiniz http://hoopshype.com/salaries.htm diye bir site var.. Siteye bakıp Dallas Mavericks ya da New York Knicks ile kontrat yapasım geldi, hiç oynamsam da en az 10 milyon dolar verirler.. Yorumlar aracılığıyla "bu adama bu kadar ödenir mi" konuşmaları yapabiliriz..

4 yorum:

keymark9 dedi ki...

şimdi şurdan söyleyebileceğim şeyler var. misal hidonun kontratı önümüzdeki sezon sonunda bitiyor yani seneye de bu seneki performansını gösterirse salarysinde boşluk olan memfıs, charlotte, atlanta, utah gibi takımlardan fena teklifler alabilirler. yine aynı şekilde memo bu sezon oynadığı kötü oyunu seneye de devam ettirirse o aldığı yıllık 8 milyon$'ı bi daha rüyasında bile göremez. boozer'ı da biri kapar.

keymark9 dedi ki...

artı olarak newyork'u inceledim de yazın süper hamleler yapma olasılıkları var nitekim önümüzdeki sezon sonu bitecek ya da opsiyonlu bitecek 60milyon$'a yakın değerde oyuncuları var. özellikle starburry bu yazın elden çıkması muhtemel ilk isim. 22 milyon$'lık konratı var ve sezon sonu bitecek salarysini açıp yeniden aypılanmak isteyen takımların gözdesi olacaktır ki benim bir numaralı adayım houston olabilir gibi geliyor nitekim tmac'in devasa kontratını kakalamak isteyebilirler.

Unknown dedi ki...

Bence Orlando Lewis için çok fazla para saydı, potansiyeli olan bir oyuncu değil, elinde olanı oynuyor gibi duruyor.. Yani Hidayet bir sene daha böyle oynarsa çok yanacaktır canları.. New York konusuna gelince, aslında biliyorsunuz ki her zaman New York'un süper hamleler yapma şansı oluyor ama o şansı bir türlü doğru kullanamıyorlar.. Yine basketbolu sevmeyen ve kilo almaya müsait oyunculara milyonlar verirler gibi geliyor bana..

keymark9 dedi ki...

geçen gün okuduğum bir haberde newyork'un lebron ve wade için yükleneceğini yazıyordu tabi bu hamleler için 2 sezon var. ancak eğer gerçekten istiyorlarsa lebron olasılığı gayet kuvvetli. büyük bir pazarda oynaması yönünde sürekli telkinler alan kendini beğenmiş lebron da oraya gitmek isteyecektir. bana sorulursa (kim sorar orası ayrı tabi) bir yıldız daha kayıyor. wade bitmek bilmeyen sakatlıklarıyla penny hardaway olma yolunda ilerliyor gibi geliyor bana eğer ki önümüzdeki sezonu da bu şekilde geçirirse iyice gözden kaybolacak ve o da kendisini daha çok takip edilen bir takımda tekrar kanıtlamak isteyecektir bunun da en iyi yolu newyork semalarından geçer. saçma salak adamlara milyonları veren yorklular bu iki yıldızı bir araya getirebilirler tahminim ki bu bile yeterli değil çünkü iki dış aldın da potayı ben mi kapatacağım derler adama...