13 Nisan 2008 Pazar

Uleb Cup 2008


Öncelikle Final Eight başlamadan önce yaptığımız anketin sonuçlarını açıklayayım ve okurlarımızın şampiyonu doğru belirlediklerini belirteyim, ancak 77 kişinin oy kullandığı bu ankette Girona'ya hiç oy çıkmaması da ilginç;

Dinamo Moskova 9 (11%)
Akasvayu Girona 0 (0%)
DKV Joventut 31 (40%)
Beşiktaş Cola Turka 19 (24%)
Galatasaray Cafe Crown 14 (18%)
PGE Turow 0 (0%)
Unics Kazan 3 (3%)
Pamesa Valencia 1 (1%)

Bu sezon üç takımla başladığımız ve üç takımımızın da gruptan çıkması ile önemli heyecanlar yaşadığımız bir turnuva oldu Uleb Cup.. Hatta Galatasaray Cafe Crown ve Başiktaş Cola Turka ile son sekize kalmamız ve Torino'daki çeyrek finalde bu takımların birbiri ile oynamaları basketbolumuz adına güzeldi.. Sezonun başından beri Ergin Ataman sayesinde Beşiktaş Cola Turka da büyük favorilerden biri olarak görünse de aslında Dinamo Moskova ve Joventut'un en büyük favoriler olduğu biliniyordu.. Zaten beklendiği gibi Joventut kupayı kazandı ve Uleb cup boyunca sadece bir kez kaybettiler, o da Ankara deplasmanında Türk Telekom karşısındaydı.. Dinamo Moskova sürpriz biçimde Girona'ya yarı finalde kaybedip bizleri daha heyecanlı bir final izleme şansından mahrum etti, finali Katalan derbisi yaptı..

Genel olarak başarılı olduğumuz ve ligimizin kalitesini yansıttığımız güzel bir sezon geçirdik Uleb Cup'ta, belki Türk Telekom sakatlıklarla boğuşup oyun karakterini değiştirmek zorunda olmasaydı onları da son sekizde görebilir hatta bir final bile çıkartabilirdik.. Aldığımız en iyi derece Galatasaray Cafe Crown'ın dördüncülüğü oldu, bir madalya kazanamasak da gelecek sezonlar için ümitlenmemizi sağladı..

Hiç yorum yok: