18 Nisan 2008 Cuma

Wild Wild West: There Will Be Blood


Doğu yakasında lider olan Boston ile ikinci Detroit'i 7 galibiyetlik bir fark ayırırken batıda lider La Lakers ile playoff'a son sıradan giren Denver arasındaki fark 7 galibiyet.. Böyle olunca da batıdaki playoff mücadelesi doğuya oranla çok daha sert ve çetin geçecek.. Genel olarak eşleşmeleri inceleyelim;

La Lakers (1) - Denver Nuggets (8)

Keyifli bir seri olacağı kesin. Denver allah ne verdiyse atan ve aynı oranda yiyen bir takım, iverson playoff'larda bir farklı oynuyor.. Kobe kısmını söylemeye gerek yok sanırım.. Sezon içerisinde Lakers 3-0 yaptı, buradan Denver bir galibiyet çıkarabilir gibi, belki Camby pota altında Gasol'den sayı gelmesini engeller ve Gasol'u basketbola küstüren birkaç savunma örneği gösterirse, ya da son haftalarda toplayan Kenyon Martin'den süpriz katkılar gelirse iki-üç galibiyet bile çıkarmaları mümkün.. Kobe, Iverson-Carmelo ikilisiyle atma mücadelesine girmezse, seriyi çözecek olan Odom'un performansı. 4-1 ya da 4-2 Lakers geçer diyorum, aynı zamanda Bynum ne zaman dönecek onu bilmiyorum..

Utah Jazz (4) - Houston Rockets (5)

Klasikleşmesi yakın serilerden, geçtiğimiz yılın en heyecan verici playoff maçlarını oynamıştı bu iki takım.. Yine heyecan olacaktır.. Yao olsun ya da olmasın T-Mac ve saz arkadaşları çılgın oynuyorlar, sezon içerisindeki 22 galibiyetlik serileri de inanılmaz. Scola ve Rafer Alston önemli katkılar veriyorlar ancak yine de sezonda Jazz karşısında 2-1 gerideler ve bu turu geçmeleri düşük ihtimal.. Jazz bütün sezon dengeli ve kendini sıkmayan bir oyun oynadı, hatta şu doğuda en rahat playoff vizesi alan takım da onlar, Deron Williams'ın alston'a kuracağı üstünlük ve pota altında son günlerde yükselen formuyla Mehmet-Boozer ikilisi Jazz'ı açık ara favori yapıyor.. Playoff tecrübeleri de var artık, heyecanlanmazlarsa 4-2 geçerler..

San Antonio Spurs (3) - Phoenix Suns (6)

Suns her sene iyi bir normal sezon geçirip playoff'ta bench ve uzun sıkıntısı yüzünden tokat gibi yenilgilerle elenirdi ancak bu sene işler farklı olacak gibi.. Sezon içinde 3-1 yaptıkları Spurs karşısında bana göre favoriler.. ShaQ'ın takıma eklenmesi pota altında Amare ile inanılmaz bir güce sahip olmalarını sağladı, aynı zamanda onlara her zaman ters gelen Tim Duncan karşısında duracak bir adam kazandılar.. ShaQ playoff'u sağlıklı bitirirse, onunla oynamaya alışan ve Grant Hill'den beklentilerinin üzerinde katkı alan Suns batıda tepeye oynayabilir. 4-3 Suns diyorum eşleşme için..

New Orleans Hornets (2) - Dallas Mavericks (7)

Bu senenin sürprizi Hornets'in ilk turda elenmesi bana göre sürpriz değil.. Chris Paul, Peja ve David West gerçekten önemli işler yaptılar, Chandler yeniden basketbol oynadığını hatırladı ve şu canavar batıdan 2. çıktılar. Ancak bana sorsan Dallas eşleşmek isteyeceğim son takım olurdu bu sene, özellikle Golden State yenilgisinden sonra Dallas'ın baskı altında iyi işler yapamadığını kesin olarak anladık.. Ama bu sezon 7. sıradan girdikleri playoff'ta şampiyonluk bahisleri onlar üzerine dönmüyor, bu da takımı rahatlatacaktır ve Jason Kidd eklentisi Cp3 karşısında çok işlerine yarayacaktır.. Kidd öyle bir adam ki vitesi yükselttiğinde rakip takım ne olduğunu anlamadan karşısında bambaşka bir takım bulabilir.. Dallas için de playoff iyi başlarsa çok iyi bitecektir.. Sezon içi 2-2 olan bu seri 4-3 ya da 4-2 Dallas üstünlüğü ile biter, Cp3 de seriden sonra "Jason Kidd hala Nba'in en iyi guardıdır" falan diye açıklama yapar..

Batı böyle, karışık, söylediklerimin tersi de olabilir ama genele ters olmaz..

Hiç yorum yok: