5 Mayıs 2008 Pazartesi

Maccabi Elite: 77 CSKA Moskova: 91


Anket yapmıştık ve 54 kişinin oy kullandığı ankette şampiyon adayımız 27 oyla CSKA olmuştu, dün Maccabi'yi 91-77 ile geçerek seçimimizi doğruladılar..

Maça iyi başladı CSKA ama Maccabi kısa sürede yanıt verdi.. Will Bynum fiziksel olarak doğanın bir hatası gibi, guard pozisyonu için çok güçlü ve penetreleri ciddi sorunlar yaratıyor, maçın başında da epey kullandı.. Siskauskas ve Smodis'in dış şutlardaki başarısızlıklarına rağmen Langdon kusursuz bir ilk yarı oynadı ve devre kafa kafaya bitti.. İkinci yarının başıyla birlikte Holden - Andersen ikilisi katkı verdiler ve CSKA üstünlüğünü kabul ettirdi, maçı kazanmasını bildi. Son üç senede ikinci şampiyonluklarını aldılar, kutlu olsunb, mutlu olsun..

Yalnız final oynayan iki takımdaki yabancılara bakınca ülkemizdeki yabancı sınırlamasını yeniden düşünüyorum.. CSKA kadrosunda Khryapa, Holden dışında rotasyona giren bir rus sayamazken Rusya'nın Avrupa şampiyonu olması da "yabancı milli takımı etkiler" görüşüne sahip olanları düşündürüyordur sanırım.. Bir de kimse içeriğe bakmıyor, İsrail - Rusya oynuyor diyoruz, onun için bir daha düşünülmeli derim..

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

cska bu lige fazla bir takım zaten. gerek kadro gerek teknik yapısıyla. yabancı sınırına gelince de aynen katılıyorum. hem futbol hem basketbol da alt yapılarda her turnuvanın en güçlü takımlarındanız sık sık final oynuyoruz ama ne hikmetse biz o genç oyuncuları hiç görmüyoruz ortalıklarda. madem yabancılar yüzünden oyuncu yetişmiyor biz nasıl alt yapılarda şampiyonluklara koşuyoruz. insanları kandırmaktan başka bişey değil bu söyledikleri. evet belki sahaya 5 yabancının çıkması abes olabilir ama sınır koyarsın olur biter. dersin kadroda sınırsız sahadaki 5 te 3 yabancı olur biter.