26 Mayıs 2008 Pazartesi

TBL Final 2008 #1



Fenerbahçe Ülker:100 Türk Telekom:72

Öncelikle dün akşam oynanan maçın 30 sayıya yakın farkla bitmesi belki Telekom’a finalde olduğunu ve savunma yapmadan maç kazanamayacağını hatırlatır. Eğer hatırlamazlar ve sadece atarak kazanırız demeye devam ederlerse son iki yılda olduğu gibi 4-0’lık bir final serisiyle karşılaşabiliriz.
Maça dönersek Telekom maça hızlı hücumlarla ve pota altı oyuncularının oynadığı ikili oyunlarla başladı. Özellikle Tanjevic’in Vidmar tercihi ilk periyotta Fener savunmasını zorladı çünkü Telekom sadece Vidmar üzerinden Dudley ile neredeyse 10 sayı buldu. Daha sonra Fenerbahçe Solomon, Ömer ve White’ın muhteşem savunmasıyla rakibin önemli hücum gücü Tutku, El Amin ve Bekir üçlüsünü kitleyince, Telekom kötü hücum eden bir takıma döndü. Eğer Telekom’un hücumlarını durdurursanız bu takımı yenmeniz çok zor olmaz zaten.
Kısacası Fenerbahçe muhteşem seyircisi önünde final serisine çok iyi başladı, devamı nasıl gelecek Telekom bu maçtan sonra Fener’e nasıl karşılık verecek merak ediyorum. Bir de şunu eklemek istiyorum ki bir Galatasaray’lı olarak Fener maçlarına gittiğimde en zorlandığım anlar “ayağa kalkmayan Cimbom’lu olsun” tezahüratının yapıldığı anlar çünkü o anlarda herkes ayağa kalktığından maçı izleyebilmek için senin de kalkman gerekiyor.

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

bir fenerbahçeli olrak asla o tezahüratta ayağa kalkmam. ne yani ayağa kalkmayan ibne olsun derlerse öyle mi olacak. maça gelirsek fener savunma yapmak istediği sürece telekoma ağır bir takım. hele önde solomon white kinsley üçlüsü olunca inanılmaz bir baskı kuruyorlar rakibe. telekom demek el amin ve tutku demek. ikisi durduğunda onlar orta düzey bir takım haline geliyorlar ki bu telekom için pek iyi haber değil. nitekim el amin'in karşısında insan ısıran solomon var. tutku'yu da ömer veya kinsley savununca telekom sistemi çöküyor. bu seriyi kazanmak için yapmaları gereken şey fenerbahçe hücumunu durdurmak çünkü iyi hücum edemeyecekleri gün gibi aşikar. ha el amin çıkıp ikinci maçta 30 atar dediklerimi yutarım ama zor. anca dudley gibi orta mesafe şut sokabilen oyunculardan sayı bulabilirler gibi geliyor bana çünkü fener savunmasının en zorlandığı yer ikili oyundan sarkan uzunu tutmak gibi geliyor bana. ikinci maçta dudley'den patlama bekliyorum ama solomon da aynı şeyi yapabilir. her maç 15 sayıda kalmaz nitekim. bana göre serinin kesin favorisi fenerbahçe.