13 Haziran 2008 Cuma

Tarence Kinsey


Türk Milli Takımı adına forma giymesi için ikna edilen ve işlemlerin başlatıldığı oyuncu. "Basketbolun Aurelio'su" oluyor doğal olarak, milli takımdaki siyahi oyuncu olarak. Kısa oyuncu pozisyonunda gerçekten bir Amerikalı'ya ihtiyacımız var mı diye düşünüyorum, sonra da ligdeki takımların guardlarına bakıyorum ve koca bir "evet" cevabı alıyorum. Altyapıda seçmelerde bile "93 doğumlu 1.95 altı kabul edilmez" tarzı şeyleri olan bir memleketin zamanla kısa oyuncularını kaybetmesi ve altyapıdan sadece 3-4 oynayabilecek oyuncular çıkartması doğal sanırım. Mehmet Yağmur, Berent Kavaklıoğlu ve Hakan Demirel gibi yetersiz guardlar var artık genç olarak, Orhun ve onun sonrasındaki Kerem dönemi bitti.. Guard gelmiyor, biz de Rusya gibi Amerika'lılara vereceğiz sanırım takımı. Devşirmeye karşı değilim ama altyapıya önem vermemeye ve tek tip oyuncular yetiştirmeye karşıyım..

3 yorum:

Furkan dedi ki...

bir numrada olduğu gibi ii numarada da büyük sıkıntılarımız var bu yıl kadroya çağrılan iki numralardan Ömer Onan,Sinan Güler oyunun savunma tarafında daha çok olan oyuncular 3. isim Cenk Akyol ise oyunun hiç bir tarafında olamayan bir oyuncu bu sebeble İbrahim-Harun dan sonra yerine birini yetiştiremedik bari getirelim demiş federasyon. Kinsey daha önce söylenen Solomon ve El Amin'e göre daha iyi bir tercih olabilir çünkü en azından takım oyununu bozmayacak bir yapısı var. Bir de Final serisinde gördüğümüz gibi o da yüreğiyle oynayan bir oyuncu.

farawaysoclose dedi ki...

futboldaki Türkleştirdiğimiz brezilyalıya da karşıydım basketboldaki Türkleştirdiğimiz Amerikalıya da karşıyım.
Hadi eski Yugoslav topraklarından hatta Orta Asya ülkelerinden gelen oyunculara "kökleri Türk" filan kisvesi uyguruluyordu da, Kinsey??
Yeni yetenekler yetiştiremiyorsak oturup sistemi düzeltelim, dışarıdan almayalım.
Tanyevic'in müthiş planı zenci ithal etmek miymiş???

Furkan dedi ki...

Tanjevic'im 2010 planı belki bu olabilir ama herhalde tanjevic o zamana kadar Kobe,Garnett ikilisini türk milli takımında oynamaya ikna edebilirim diye düşünmüş olmalı anca o zaman şampiyonluk için şansımız olabilir.