7 Eylül 2008 Pazar

Barcelona 2008/2009

Bu sene transfere bomba gibi girdiler ancak son hamleleri yapamayıp kadroyu yeterince güçlendiremediler. Önce Juan Carlos Navarro'yu getirerek büyük iş başardılar, sonra da David Andersen'i CSKA'nın elinden kopardılar. Bu iki oyuncu da Avrupa Basketbolu için çok önemli. Herkes Sarunas Jasikevicius ile anlaşacaklarını söylüyordu ancak o iş yattı, Basile ile kontrat yenileyip Girona'dan Victor Sada'yı yeniden kadroya dahil ettiler. Pepe Sanchez ve Mario Kasun'u kaybettiler, ancak bu oyuncuları kadroda tutmaya çalıştıklarını da pek söyleyemem. Sanchez'i severim, iyi bir point guarddır, ayrıca Kasun da zayıf pota altı için çok önemli bir adamdı, bunlara anlam veremedim. Ersan ile sözleşme yenilediler, geçen sene play-off performansını sürdürmesi durumunda bu sene takımın en önemli oyuncularından olacaktır İlyasova. Joventut'un forveti Lubos Barton kadroya katıldı, Barton geçen seneki efsanevi Badalona takımının en önemli parçalarından birisiydi. İyi savunmacıdır ve temiz iş yapar, Volkan Aydın gibi adamdır, sessiz sakin ama çok önemli bir transfer.

İyi bir ilk beş oldu ancak bench pek sağlam durmuyor, özellikle de pota altında Andersen'in dizine bir şey olursa çok canları yanar. Bu yüzden Kasun takımda tutulabilirdi. Guard pozisyonuna da Sanchez sonrası bir takviye gerekiyordu ama Sada bu yeri doldurabilir mi bilmiyorum. Tip olarak Basile'ye benzese de oyunun daha çok savunma tarafında var, ama eski Barcelona'lı o yüzden uyum sorunu yaşamaz en azından.

Ne yalan söyleyeyim Navarro-Andersen-Barton ile girince Barcelona çok daha önemli bir kadro yapacaklarını düşünmüştüm ama onlarla yetindiler, kenarı fazla düşünmediler. Yine de bu sene Olympiakos ve CSKA ile birlikte Euroleague'in favorisiler.

David Andersen C 2.12
Juan Carlos Navarro G 1.92
Fran Vazquez  C 2.09
Jaka Lakovic  G 1.86
Roger Grimau  G 1.96
Jordi Trias  F 2.06
Andre Barrett  G 1.78
Ersan Ilyasova  F 2.07
Lubos Barton  F 2.00
Gianluca Basile  G 1.92
Victor Sada G 1.92
-
Xavi Pascual (Head Coach)

Hiç yorum yok: