10 Haziran 2009 Çarşamba

BBL Final Serisi #6


Fenerbahçe Ülker:91 Efes Pilsen:98

Dün resmi olarak Efes Pilsen Fenerbahçe Ülker üzerindeki şansızlığını kırdı. İlk iki maçın sonunu kötü oynayarak kaybeden Efes dün son dakikalarda kendine geldi ve maçı kazanmasını bildi.

Maça genel olarak baktığımızda yine iki takımda aynı kısırlıkta başladı. Fenerbahçe Ülker'in Efes'e göre daha iyi şut atması ve hücum ribaundlarından ikinci şansları bulmaları maçın genelinde önde gitmelerini sağladı.İkinci yarı da gidaşat biraz daha Fener'e döndü. Özelikle son periyotta farkın 10 sayı üzerine çıktığında Efes'in kazanacağını pek düşünen yoktu. Çünkü ilk iki maçta maçın sonunu iyi oynayan Fenerbahçe Ülker'di. Ancak bu maçta özellikle fark açıldıktan Fenerbahçe oyunu bir an önce bitirelim endişesiyle oyunu yavaşlatmak yerine gereksiz üçlükler kullandılar, genelde böyle üçlükleri sokan bir takım olmalarına rağmen bu şutlarda isabet bulamayıp kendi pota altında ilk yarının aksine hücum ribaundları vermeye başlayınca maçı kaybeden taraf oldu. Tanjevic maç sonunda kendi hatası olduğunu söylemiş fakat daha çok Solomon'un yanlış insiyatif alması gibi duruyordu. bir guard'ın o durumda daha sakin hamleler yapmış olması gerekiyordu.

Efes Pilsen'de Thornton, Sinan ,Shumpert ve Kasun maçın en iyi oyuncularıydı. Shumpert Efes'in kötü oynadığı dakikalarda ayakta kalmasını sağladı. Thronton ve Sinan son periyottaki geri dönüşün mimarlarıydılar. Kasun ise maç boyu pota altında rakip uzunlara karşı iyi durdu. Sinan'ın ilk yarı unutulması Ergin'in ayıbıydı. İlk iki maçtan sonra hala Charles Smith ile oynamasına şaşıyorum.

Fenerbahçe Ülker adına maçın öne çıkan oyuncusu Mirsad Türkcan'dı. Maçı kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Damir Mrsic de yine savunması ve hücumda soktuğu kritik şutlarla iyi bir maç çıkardı. Fakat ilk iki maçın kahramanı Ömer Onan'ın maçın ikinci yarısında unutulması bence büyük hataydı. Solomon ise maçın sonlarında kötü bir oyun sergiledi.

Efes Pilsen seriye geri döndü ve bir inanç tazelenmesi yaşadı bu maçta. Fenerbahçe Ülker evinde kaybetmesine rağmen avantajından pek bir şey kaybetmiş değil. Bir maç daha Abdi İpekçi'de ve bu sefer erken havaya girmeyeceklerdir.

Hiç yorum yok: