29 Ağustos 2009 Cumartesi

Misafirperver Milli Takım

Efes World Cup Milli Takım için son ciddi hazırlık sınavıydı. Ancak bu turnuvada pek umut verici bir oyun göremedik.
İlk maçta Hırvatistan ardından da Almanya maçlarını kaybederek turnuvanın en kötü takımından biri izlenimi verdik. Peki bu turnuvada görülen Milli Takımımızın belirgin eksikleri nelerdi?

1- Her zamanki gibi istikrarı olmayan oyun kurucularımız var. Kerem Tunçeri ,Engin ve Ender genel anlamda iyi oyuncular olsalar da iki maç üst üste iyi oynayamıyorlar ve kötü oynadıklarında da takıma çok zarar veriyorlar. Bu sorunun çözümü zor görünüyor, Polonya'da iyi günlerinde olmaları için dua etmeliyiz.

2-Herkesinde söylediği gibi Kerem Gönlüm'ün problemi sonrasında takımda görülen 4 numara eksikliği. Takımda tam bir dört numara yok. Ersan bu görevi çok iyi yapacaktır, fakat onun kenarda olduğu dakikalarda iki pivot ya da Barış Hersek ile oynamak sorun gibi gözüküyor. Barış bu takımda olacak yetenekte değil , diğer seçenek olan Semih ve Oğuz'u kullandığımız anlarda da, rakip dört numaraları savunmalarda büyük problem yaşıyoruz -özellikle şut atan oyuncuları. Aslında bu sorunun çözümü çok zor değildi. Kerem sorun yaşadığında Kaya veya Mirsad takıma dahil edilebilir sorun kökten çözülebilirdi. Fakat Tanjevic başında olduğu sürece Milli Takım böyle basit müdahaleleri görmeyecek gibi.

3-Savunmamız genel anlamda oturmuş değil. Maç genelinde iyi savunma yapsak da , özellikle oyun için kritik hücumları savunmakta sorun yaşıyoruz. Bu turnuvaya kadar çözülebilecek bir sorun gibi gözüküyor.

4- Takımda tam bir iki numara yok. Kısacası bir İbrahim Kutluay eksikliği hissediyoruz. Ben hala İbrahim'i bu kadroda görmek isterdim. Ömer Onan bu görevi yapabilecek bir oyuncu fakat o da çok yalnız kalıyor. Tanjevic genellikle iki oyun kurucu ile oynuyor, fakat oyun kurucularımız çok iyi olmadığından bu da her zaman olumlu sonuç vermiyor.

Bu saydığım olumsuzlukların üzerine kesin bir kaç şey daha eklenebilir, fakat bu olumsuzluklar eğer Polonya'da başarısız olursak konuşulmaya devam edilecek. Bazen kazanmak için her şeyin tam olması gerekmiyor. Kazanma isteği de başarıda büyük etken oluyor. Ne kadar eksik de olsa bu takımın Polonyo'da elinden geleni yapıp başarılı olacağına inanıyorum. Son dünya şampiyonasında 6. olurken de bir çok şeyimiz eksikti.


Hiç yorum yok: