29 Ekim 2009 Perşembe

Efes Pilsen Partizan Maç Öncesi


Efes Pilsen için kritik bir maç olacak. Özellikle ilk hafta kaybedilen Rytas maçından sonra mutlak kazanmak zorundayız. Eurolegue’de ilk turun maç sayısı azaltılınca bu maçların önemi daha da arttı. Kazanmak için de daha dirençli oynamalıyız. Banvit maçında daha sert bir Efes vardı, bu maçta da bunu yapmalıyız

Rytas maçında Santiago ilk beş başlamış, Sinan Güler hiç oyuna girmemişti. Bana göre bu Efes’i takım olmaktan uzaklaştıran etkenlerden birisi. Ergin Ataman’ın özellikle bunlara dikkat etmesi gerekir. Euroleague ve ligde farklı kadrolarla oynamak sorun yaratabilir. Efes Pilsen beş yabancıyı aynı anda oynattığı anda iyi bir takım olsa da bu takım aslında Efes Pilsen olmayacak, lige döndüğünde değişen takım sürekli bir düzensizlik yaratacak. Zamanında bu problemi yaşayan başka Türk takımları da olmuştu. Bu TBL’nin bence büyük bir sorunu. Antrenörlere burada önemli bir iş düşüyor. Takımlardaki dengeyi korumak onların en çok dikkat etmeleri gereken konu. Ergin Ataman Euroleague ve ligin ilk haftasında bu dengede problem yaşadığını gösterdi. Umarım bugünkü Partizan maçında kendini ve takımını toplar.

Partizan her zaman tehlikeli bir takım olmuştur. Euroleague’in bir numaralı oyuncu fabrikasıdır ve önemli bir ekolün temsilcisidir. Sezon başlarında kurdukları takımlara bakıp onları rakip gibi görmemek büyük yanlış olur. Çok iyi bir sistem takımı olmaları sayesinde genç oyuncuların gelişimi için muhteşem bir ortamdır. (Bu ortamı görüp de gelişemeyen bir tek Semih Erden’i tanıyoruz.) Bu sebeple daima tehlikelidirler, dikkat edilmesi lazım.

Bu akşam tribünde olacağım, umarım maç sonunda bu maç ve ilerisi için daha güzel şeyler söyleyebilirim.

Hiç yorum yok: