31 Ekim 2009 Cumartesi

Uykusuz İlk Gece

Nba’i genelde Ntv ve Ntvspor’un verdiği maçlardan takip eden biri olarak benim için sezon dün açıldı. Bir yandan Boston- Chicago maçını izlerken diğer yandan Nba.com aracılığıyla diğer maçları takip etmeye çalıştım.

Genelde normal sezon maçlarını izlemekten çok zevk almam. Sürekli duran oyun, sistemsiz hücumlar, sadece koşan başka hiçbir şey yapmayan takımlar yüzünden Avrupa basketbolunu tercih ederim. Fakat bu takımlar Playoff’a geldiklerinde evrim geçirirler ve Nba’in asıl heyecanı o zaman başlar. Ancak dün gece izlediğim Boston bu tanıma çok fazla uymuyordu. Bir playoff maçı ciddiyetiyle oynadılar ve farklı kazanmalarına rağmen zevk verdiler. Bu sezon sakatlık yaşamazlarsa şampiyonluk konusunda en büyük favori onlardır.

Diğer beklediğim maç Milwaukee-76ers maçıydı. Ersan’ın nasıl bir performans göstereceği benim için merak konusuydu. Sadece istatistiksel açıdan bakarsak 17 dakikada 11 sayı 4 rib 1 as. 2 top kaybı ve 5 faul yaptı. Üç sayı çizgisinden 5’te 1, toplamda 10’da 4 ile oynadı. Bu tablodan anladığım kadarıyla Ersan kendine güveniyor. Bu sefer bir çaylaklık dönemi yaşamayacak. İlerleyen haftalarda ilk beş başlaması mümkün görünüyor. Yalnız faul problemine çok dikkat etmesi gerekecek. Hazırlık maçlarında da aynı problemi yaşamıştı. Bu maçtan Ersan için umutlu bir tablo çıksa da Milwaukee için aynısını söylemek zor.

Toronto’nun nasıl bir görüntü çizeceği ilk iki maçtan belli oldu gibi. Güzel maçlar kazanacaklar, fakat istikrarsız olacaklar. Onları da henüz izleyemediğimden oyun sistemlerini, Hidayet’in bu sistemdeki yerini tam olarak bilemiyorum, fakat istikrar için daha sert bir takım olmaları gerektiğini düşünüyorum. Dün gece Memphis’e kaybetmeleri bunun göstergesi gibi.

Utah Jazz dün gece Mehmet Okur’un yokluğunda L.A Clipers’ı devirdi. Utah bana göre hatları kopuk bir takım. Hiçbir zaman sevmediğim Boozer’ın gönderilmemesi bu kopukluğu bu sezon daha da ortaya çıkaracak gibi. Umarım kendilerine gelirler, fakat önümüzdeki birkaç yıl zor görünüyor.

Diğer skorlar ise şu şekilde;

LA LAKERS

DAL MAVERICKS

80-94

PHO SUNS

GS WARRIORS

123-101

UTA JAZZ

LA CLIPPERS

111-98

BOS CELTICS

CHI BULLS

118-90

DET PISTONS

OKC THUNDER

83-91

IND PACERS

MIA HEAT

83-96

MEM GRIZZLIES

TOR RAPTORS

115-107

MIN TIMBERWOLVES

CLE CAVALIERS

87-104

NJ NETS

ORL MAGIC

85-95

NO HORNETS

SAC KINGS

97-92

ATL HAWKS

WAS WIZARDS

100-89

CHA BOBCATS

NY KNICKS

102-100

PHI 76ers

MIL BUCKS

99-86

Hiç yorum yok: