15 Ocak 2010 Cuma

2010 Hayal Kırıklığı Vol1

Dün akşam Abdi İpekçi’de Tanjevic’in 2010 planlarından ilkinin çöküşüne tanık olduk. Aslında hiçbirimiz şaşırmadık. Bu takımın bu antrenörle daha ileriye gidebilmesi sadece hayaldir.

Tanjevic ilk geldiğinde aslında elinde 2-3 yıllık iyi çalışmayla Final Four’a yürüyebilecek bir takım vardı. Ümit vaat eden genç oyuncular, (Semih, Oğuz, Vidmar, Ömer Aşık, Emir Predzic) Eurolegue tecrübesine sahip oyuncular (Ömer Onan, Mirsad Türkcan, Solomon) ve Mrsic gibi büyük bir tecrübe. Bunun yanında Ülker’in ekonomik desteği ve Fenerbahçe’nin taraftar gücü. Tanjevic bir antrenörün isteyebileceği her şeye sahipti. İyi bir sistem kurup gençlerin yeteneklerinin gelişimine yardımcı olarak basketbolu keyifle oynayan bir takım yaratsa başarı çok uzak olmazdı, fakat hep tersi oldu. Yıllardır bir sistem göremedik. Oyun içinde çok fazla üçlük deneyen ve sadece anlık performanslarla maç kazanabilen bir takım görüntüsü vardı. Gelecek vaat eden oyuncuların da gelişme yerine sürekli geriye gittiğine tanık olduk, bütün oyuncuların isteksizlikleri gözle görülebilir bir duruma geldi. Tabi bu kadar olumsuzluk taraftarı da salondan uzaklaştırdı. Bu da bir anlamda Fenerbahçe Ülker projesinin çöküşü oldu.

Aslında tam da çöküş demek doğru değil. Yukarıda bahsettiğim ve basketbolla uzaktan yakından ilgilenen herkesin gördüğü hataları gidermenin kolay bir yolu var. Yeni bir teknik kadro ile yola devam etmek. Futbolda olsa çoktan bu değişiklik yapılırdı, ama basketbolda hala neden hiçbir hamle yapılmadığını anlayamıyorum. Bunu bana anlatabilecek herhangi bir kimse de yok herhalde. Baştan gelmesi hata olan bir antrenöre bu kadar sabredilmesi sinirime dokunuyor. Birkaç yıldır basketbol yazarlarının söylediklerine kulak asmayan Fenerbahçe yönetiminin en azından “Tanjevic istifa” diye bağıran taraftarının isteklerine kulak asmasını diliyorum.

Tanjevic giderse bu takımın başına kim getirilmelidir diye konuşmak çok gerekli değil aslında. Tanjevic’ten sonra kimi koyarsanız koyun kimsenin tek bir laf bile söyleyeceğine inanmıyorum.

Son dakika transferi Roko Ukic hakkında bir şeyler söylemek gerekirse, ilk maçında çok iyi bir görüntü çizdi. Topla oynamayı seven bir gard olması çok problem edilemez, çünkü bu takımın zaten bir sistemi yok.

2 yorum:

hayalmeyal dedi ki...

2010'un Tanjeviç'in son yılı olduğuna eminim, ama neden bu kadar uzun süre sabredildiğini ben de anlayamıyorum. İzlemekten en fazla keyif aldığım takımdı Fenerbahçe, ama artık o kadar ruhsuz ve isteksiz bir takım olup çıktılar ki hiçbir maçlarını izleyemiyorum.

Adsız dedi ki...

Gitsin artık ya...