25 Ocak 2008 Cuma

Beşiktaş Cola Turka: 100 Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi:95

Tbl 18. hafta mücadelesinde iki haftadır kazanmayan Beşiktaş ile altı haftadır galip gelemeyen Selçuk Üniversitesi karşı karşıya geldi. İki galibiyete aç takımın maçı epey çekişmeliydi, maça iyi başlayan taraf Beşiktaş oldu fakat yine her zamanki gibi iyi basketbolu kırk dakikaya yayamayınca rakibi oyuna ortak etti. Hatta maçı son saniyelerde Shumpert ile bulduğu üçlükle zar zor uzatmaya götürdü.

Beşiktaş iyi bir takım olmasına rağmen iyi bir basketbol oynayamıyor, oyunda tam maçı kopardı derken bir anda ilginç hatalar yaparak rakibi oyuna ortak ediyor, bu sebeple bir türlü taraftara güven vermiyor. Ergin Ataman şampiyon olacaklarını hatta üç kupayı istediklerini söylüyor fakat bu basketbolla olmayacağının herhalde o da farkındadır. Uleb Cup ikinci tur’a kadar toparlanmaları gerekiyor, ilk turdaki müthiş başarıdan sonra daha zorlu rakiplerle oynayacaklar, umarım altından kalkarlar.

Selçuk Üniversitesi’nin maçı kaybetmesindeki en büyük etken 25 top kaybı yapmasıydı, bu top kayıplarında da takımın oyun kurucusu Kevin Braswell 15 ile başı çekti. Bir takımın oyun kurucusu 15 top kaybı yapıyorsa o takımın o maçı kazanması gerçekten çok zor, böyle bir oyun kurucuyu takımda tutmaktansa Türk oyuncu Berkay Sahillioğlu'na güvenseler bence daha mantıklı olur. Takım olarak ligde kalmak için uğraşacaklar, ama yabancı oyuncuları iyi bir izlenim vermedi, fakat Umut Yenice, Berkay ve Ufuk Gürgen etkili göründüler.

Hiç yorum yok: