17 Ocak 2008 Perşembe

Efes Pilsen: 90 Lietuvos Rytas:84


Dün akşam Efes Pilsen Abdi İpekçi Arena’da grup lideri Rytas’ı konuk edicekti. Böyle bir maçta Efes’i yalnız bırakmak olmak düşüncesiyle maça gittik. Tribünler Efes’in getirdiği bir sürü ilkokul öğrencisiyle doluydu, bunların tam olarak maçla ilgisi olmamasına rağmen ellerindeki bayrakları sallama performanslarıyla etkili bir kalabalık oluşturdular. Az sayıda Rytas taraftarının da dansları ile maça katkıları büyük oldu. İşte böyle bir atmosferde gerçekten sahada çok güzel bir maç vardı. İki takımda kazanmak için elinden geleni yapması maçın baştan sona kadar müthiş çekişme ile geçmesine neden oluyordu. Özellikle Efes’in son periyotta ki müthiş oyunu bizim maçtan aldığımız zevki kat kat arttırdı. Efes takım olarak maçı çok fazla istiyordu, bunu da maçın sonlarında ardı ardına yapılan bloklar, top çalmalar ile gösterdi. Savunmada Efes ilk defa bu kadar istekliydi. Sonuç olarak Rytas’ı bir kez daha mağlup etti ve iddialı bir şekilde grupta yoluna devam ediyor şimdi önümüzdeki maçları da kazanıp grubu ilk iki sırada tamamlamaya çalışacak.

Dün Efes’te etkili oynayan kim vardı dersek bütün yabancı oyuncularını sayabiliriz. Belki de tek canımızı sıkan Efes’te hiçbir Türk oyuncunun sahada etkili olamaması hatta doğru düzgün süre bile alamaması oldu. Efes Pilsen’in Türk oyuncularının sadece 6 sayı atması büyük hayal kırıklığı. Eskiden beri basketbol izleyen Efes Pilsen’in efsane yerli oyuncularını bilen kişiler için böyle maçlar daha bir hayal kırıklığı oluyor. Umarız bir an önce yerli oyuncularımız tekrar kendine gelir ve formalarını geri alır. Böylece maçlardan aldığımız keyif kat kat artar.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Petravicius ilk yarı epey etkiliydi. Ermal^dan bir gömlek üstün, Woods^a göre de güçlü kalıyordu ama ikinci yarıda üst üste bloklar yiyince performansı düştü. Rakip takımın en önemli adamı pek varlık gösterememiş gibi dursa da Matt Nielsen bana göre, takımın saha düzeninden sorumlu gibi.. Efes^e gelince yine beğenmediğim bir oyun oynadılar, oyunun iki yarısında da etkili değillerdi.. Düzenli bir hücum görmedik, topu Penn ya da Drew eline alıp birebir hücumlarla sayı buldular, atamazlarsa Woods aldı smaçladı, dışa top çıktı Gregory kaçırmadı.. Yani işler iyi gitti, ama yol pek iyi değildi..

hayalmeyal dedi ki...

belki çok iyi oynamadılar, ama son zamanlarda hiç bu kadar istekli görmemiştim efes pilsen'i. takım olarak en büyük eksiklikleri olarak görüyordum inançsız olmalarını. özellikle yabancılarını böyle hırslı görmek çok mutlu etti beni. ayrıca art arda yapılan blokları izlemek o kadar keyifliydi ki ellerine sağlık diyorum hepsine..