24 Ocak 2008 Perşembe

Elimizde Bunlar Var Mutlu Olmaya Yetmez Ki


Dün gece Efes Pilsen yine yapacağını yaptı ve Abdi İpekçi’de Aris’e farklı mağlup oldu. Bu takım taraftarına bir türlü güven vermiyor. Bir hafta önce Rytas maçında ki çok iyi olmasa da gösterdiği istekli basketbolun yarısını bile sonraki Fenerbahçe ve Aris maçlarında gösterememesi takımın istikrarsızlığının kanıtı. Ligde ilk yarı bitti, Euroleague’de ilk tur bitmek üzere, ama Efes Pilsen hala takım olamadı. Altı tane Amerikalı oyuncuyla bir takım oyunu oynamak ya da takım savunması yapmak zaten imkânsız gibi, bu sebeple yabancı seçimlerinde keşke bir iki tane Avrupalı oyuncu transfer etselerdi. En azından takımın oyun kurucusu Yugoslav ekolünden gelen biri olsaydı, geçen sezon alınıp çok kısa bir sürede gönderilen Rasic bile olabilirdi. Bir de tabi ki bu Amerikalıların yanında Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Mustafa Abi gibi hiçbir yararı olmayan oyuncuların olması Efes Pilsen’i iyice dibe sokuyor. Rakip takımın oyun kurucuları karşısında neredeyse hiç savunma yapmayan Sconnie Penn, pota altında savunma yönü çok zayıf olan Andre Hutson, rakip pota altı oyuncularına göre çok ince kalan Loren Woods, iyi bir oyuncu olduğunu düşündüğüm halde çok istikrarsız bir basketbol oynayan Kenny Gregory ve diyecek bir şey bulamadığım Rashad Wright’i eğer David Blatt istediyse; bir an önce hatasından dönmeli ve takımda radikal birkaç değişikliğe gitmeli, yoksa bu sezon Final Four ve lig şampiyonluğu hayal olacak. En azından yabancı oyuncu almak için çok geç olduğunu düşünüyorlarsa takıma birkaç yerli oyuncu takviyesi yapmalılar ve lig şampiyonluğu için kenetlenmeliler.

Eskiden oyuncu yetiştirme fabrikası olan Efes Pilsen’in son yıllarda neredeyse hiç genç oyuncu çıkartamaması takıma en büyük zarar veren şeylerden biri. David Blatt’in de bu sezon gençlere hiç şans vermemesi gözümüzden kaçmıyor. Barış Hersek yedekte beklerken takıma uzun süredir hiçbir katkı sağlamayan Mustafa Abi’nin oynaması takım için yeterince kötü.

4 yorum:

hayalmeyal dedi ki...

efes pilsen'e bu sezon ne oldu anlayamıyorum, soğukkanlı oynayan ve kazanmasını bilen bir takımdı efes, ama şimdi öyle maçları ellerinden kaçırıyorlar ki akıl alır gibi değil.
bir an evvel yapılması gerekenler yapılsın artık..

farawaysoclose dedi ki...

"Efes" dendi mi akıllara hiç yerli oyuncu gelmiyor ve bu yıllardır böyle. neden Efes bir türlü kendini iyi bir yerli oyuncu ile özdeşleştiremiyor, en başarılı olduğu günlerde bile yabancı oyuncular tarafından sırtlanıyor? Efes'in seyircilerle bağ kuramamasının bir sebebinin de, imajının "Türkiye ligine ithal edilmiş yabancı takım" gibi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

(son not, ne olur yorumlarda kelime doğrulama özelliğini kaldırın)

Unknown dedi ki...

Aslında bir dönem Ufuk Sarıca, Volkan Aydın, Tamer Oyguç gibi adamlarla da sevdirmişti kendisini Efes ama oyuncuları pek fazla sahiplenmediklerinden dolayı adları Efes^le anılmıyor, haklısınız.. Son örnek Ömer Onan^dır bu konuda.. "Türkiye ligine ithal edilmiş yabancı takım" gibi durması fikrine de katılıyorum, hele ki bu sezon..

(son not, kelime doğrulama özelliğini kaldırdım)

farawaysoclose dedi ki...

teşekkürler:)