18 Ocak 2008 Cuma

Tanjevic ve 2010 Planları

Bu 2010 yılı nasıl bir yıl olacak çok merak ediyorum. Bogdan Tanjevic ülkemizde Hem Milli takımı hemde Fenerbahçe Ülker'i 2010 planlarıyla uyutmaya devam ediyor. Öncelikle milli takımdan başlayalım 2010'u düşünerek kurduğu kadrolarla turnuvalarda bir türlü başarı yakalayamayan Kerem Tunçeri, Mirsad Türkcan,Ömer Onan, Tutku Açık gibi oyuncuları Avrupa Şampiyonası'nda kadroya dahil etmemiş bunların yerine 2010'da büyük umut bağladığı Hakan Demirel, Cenk Akyol gibi sezon içinde neredeyse hiç oynamayan oyuncuları kadroya sokarak berbat bir turnuva geçirmemize neden olmuştur. Tamam Dünya şampiyonası ülkemizde oynanacak belki başarı için erken çalışmak güzeldir ama milli takımın oyuncu yetiştirme yeri olmadığını anlamaları lazım. Bir yıl boyunca iyi performans sergilemiş oyuncuları kadroya almayıp, sadece yetenekli olmadıkları halde genç oldukları için ,üzerlerine yapışmış gelecek vadeden oyuncu imajları için oyuncuları kadroya almak gerçekten saygısızlık. Yukarıda yaptığım tanıma Hakan Demirel ve Cenk Akyol tam olarak uymaktadır. Benim düşüncem 2010 milli takım için büyük hayal kırıklığı olacak ve o sezondan sonra Tanjevic'in yerine gelecek antrenörün enkazı toplaması baya bir zaman alacak. Erken müdahale etmek 2010 yılına yaklaştığımız şu günlerde takımın başına Aydın Örs veya Erman Kunter'i getirmek bizim için çok yararlı olacak.
Fenerbahçe'de de durum farklı değil. Aydın Örs'ten şampiyon bir takım devraldı Tanjevic, iyi hucum yapan ve final serisinde Efes Pilsen'i darmadağan eden bir takım Euroleague'de erken elenmelerine rağmen son maçlarda müthiş oyunlar çıkarmışlardı yani tam olarak Avrupa'yada ısınmışlardı fakat bu takım yanlış koça emanet edilince bir anda takımın bütün yapısı değişti zaten genç oyunculara sahip olan Fenerbahçe'ye genç yabancılar transfer edildi sebep olarak da yine 2010 gösterildi. Aydın Örs'ün takımını devam ettirerek en fazla bir ya da 2 takviyeyle başarı gelecekken neden bir anda günümüzü unutup geleceğe yatırım yapıldı anlam veremiyorum. Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Semih Erden gibi oyuncuların hem milli takımda hem de kendi takımlarında Tanjevic'e emanet edilmiş olmalarına çok üzülüyorum gerçekten gelecek vadeden oyuncularında geleceğini elinden alıcak.

1 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

Aydın hocanın sadece çok iyi bir antrenor değil, nasıl "büyük" bir insan olduğunu anlamak için şu yazıyı da tavsiye ederim:
http://www.turkbasket.com/haberanasayfa.asp?m=1&hid=36121