10 Ocak 2008 Perşembe

Türk Telekom: 96 Joventut Badalona: 94

Bu hafta Uleb Cup’ın en önemli mücadelesiydi. Öncelikle maçtan önce hiç umudum yoktu. İlk maçta yediğimiz farkın ardından Michael Wright’in yokluğunda Telekom’un maçlarda genellikle pek varlık gösterememesi Badalona’nın da Uleb Cup’ın en önemli takımlarından biri olması Telekom’un bu maçı kaybedeceğini düşünmeme sebep olmuştu. Maç da tam beklediğim gibi başladı oyun Badalona’nın kontrolünde geçiyor oyun kurucularımız El Âmin ve Tutku ilk yarı hiç varlık gösteremiyordu. Rakibin zayıf pota altı savunmasından yararlanarak Dudley ile Bekir’in ilk yarıdaki yüzdeli oyunuyla farkın açılmasına engel olduk. Maçın ikinci yarısında rakibin genç oyun kurucusu Ricky Rubio’nun faul problemine girmesi ve ilk yarı sıfır sayı atan El Amin’nin ikinci yarı attığı 33 sayı ile maçı kazandık, bu haftayı inanılmaz bir galibiyetle kapadık ve gruptaki liderlik şansımızı devam ettirdik.

Maçı kazanmış olmanın zevki hariç bu maçın mücadelesi pek zevk vermedi. Çünkü iki takımın da savunması skordan anlaşılacağı gibi çok kötüydü. Bana göre oynayan iki takım da Uleb Cup’ın favorilerinden olmasına rağmen ikisi de bu düzeyde basketbol oynamıyor. Özellikle Telekom’un pota altı, rakiplerine göre çok kısa kalıyor ve ribaundlar konusunda ciddi bir problem yaratıyor. Eğer bu kupa kazanılmak isteniyor ve TBL’de şampiyonluk hedefleniyorsa pota altı uzun ve güçlü bir beş numarayla takviye edilmeli. Badalona'da Rudy Fernandez’in dönmesiyle belki toparlanabilir ligdeki ve kupadaki sıkıntılı günlerini geride bırakabilir.

Bu maçta bir parantez de Ricky Rubio’ya açmak istiyorum. 17 yaşında böyle önemli bir takımın en önemli oyuncularından biri. Takımı müthiş yönetiyor ve gerçekten çok iyi olan şutu ile de skorer bir oyun oynuyor. Kendine güveni ve soğukkanlı basketboluyla gerçekten onu izlemek çok zevkliydi. Maçta bana en çok zevk veren şey de onun oyunu oldu. Bir de El Amin’nin ikinci yarıdaki muhteşem performansı.

1 yorum:

Osman dedi ki...

fotoğraf oyun gibi.