2 Mart 2008 Pazar

Beşiktaş Cola Turca: 72 Efes Pilsen:64


Öncelikle söyleyeceğim Efes Pilsen’in üç yabancısının gitmesi bu maçı kaybetmelerine rağmen Efes’e yaramış gibi gözüküyor ya da ilerleyen zamanlarda daha çok yarayacak. Zaten sezon boyu hiçbir etki yapmayan Woods, Wright ikilisinin yanında Efes Pilsen’in en skorer oyuncusu gibi gözükmesine rağmen bence Efes hücumlarını monoton hale getiren (topun Drew’e verilmesi ve kalan oyuncuları onu izlemesi) Drew Nikolas’ın gitmesi takıma ilerleyen zamanlarda yaralı olacaktır. Şimdi bile hücumda daha paylaşımlı ve iyi bir duruş sergiliyorlar, kısacası Efes daha bir takım görüntüsü çiziyor. Nisan ayına kadar transfer yapabilecek olan Efes’in bu takım görüntüsünü bozmayacak birkaç oyuncu alması ve Barış Hersek’i oyuna daha çok dahil etmesiyle hem playofflar hem de önümüzdeki sezon için güzel bir başlangıç yapmış olurlar. Yine de bu yabancıların gönderilmesiyle Efes bu sezon başarısız olsa bile bu Efes’in büyüklüğüne gölge düşürmez eğer o oyuncuları takımda tutsaydılar o zaman sorun var demekti.

Bu maça dönecek olursak Beşiktaş sahasında seyircisi önünde iyi bir oyun ortaya koydu. Özellikle Nicevic ve Kaya pota altında çok etkiliydi. Kaya’nın Efes maçlarındaki motivasyonu muhteşem oluyor, karşısında kim savunma yaparsa yapsın onu tutamıyor. Bu Efes ‘e bir mesaj mı anlamadım. Nicevic ise şu anda Beko Basketbol Liginde oynayan en iyi pivot, şut tehdidinin yanında bir pivot’un yapması gereken ribaunt ve bloklarda da etkili olması izlerken yeterince zevk almamızı sağlıyor. Maçın gizli kahramanlarında biri de Sinan Güler, ne kadar bu maçta şutlarda pek etkili olamasa da çaldığı toplar ve savunmasıyla çok önemli katkı yaptı takımına.

Beşiktaş bu maçı kazanarak ligde liderlik koltuğunda tek başına kaldı ve şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibine karşı playofflarda 1–0 avantaj yakaladı. Bir de eğer ligi lider bitirirlerse playofflarda Beşiktaş için büyük bir avantaj olan saha avantajını ele geçirmiş olacaklar bu da şampiyonluk yarışında onlara büyük katkı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: