13 Nisan 2008 Pazar

Akasvayu Girona:54 DKV Joventut:79


Doğal olarak zayıf olanı yani Girona'yı destekliyordum, ayrıca bu desteğimde Joventut'un takımlarımızı yenerek burada olmasının da etkisi var.. Girona oldukça defansif bir takım, savunmada bilinçli ve sağlam oynuyorlar, pek sert olmasa da düzenli savunmaları var.. Savunma guardları olan Sada'dan başlıyor ve pota altında takımın en irisi olan Gasol ile tamamlanıyor.. Maçın başında varını yoğunu oynadı takım.. Altı-yedi kişilik rotasyonları ile üç günde üçüncü maçını oynayan ve kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı direnmeye çalışan takımın varlık göstergesiydi bu periyot. Nitekim Rudy Fernandez'in oyuna girişi ve ikinci periyotta Moiso'nun pota altındaki çabalarıyla beraber Joventut maçın kontrolünü eline geçirdi.. İlk yarıda aslında daha farklı bir skor olabilirdi ancak Jagla'nın sorumsuz üçlük denemeleri, Rubio ve Ribas'ın yüzdesiz oyunu Girona'nın devreyi çift haneli farklarla yenik kapamasını önledi..

Üçüncü periyoda Joventut muhteşem girdi, üç sayılık isabetler ve Fernandez'in coşup coşturmasıyla farkı 15 sayıya çıkarttı ve maçı kopardı.. Hücum ribaundlarındaki istekleri ve Barton'un adeta bir süper kahramanmış gibi her şeyi yerinde yapması işleri kolaylaştırdı.. Bu bölümde Badalona çok iyi savunma yapıyor gibi gözükse de aslında Girona'nın yorgunluğuydu hücum yapmalarını engelleyen.. Kısa dönemde biten Final Eight gibi turnuvalarda fazla sayıda oyuncuyu rotasyona sokan takımlar sonu daha diri oynuyorlar, Girona zayıf kadrosuyla elinden geleni yaptı.. Özellikle guardları Sada son derece defansif bir oyuncu ve skor yönünden takımına çok fazla katkısı yok, Avrupa Basketbolu'nun eskilerinden McDonald da artık 30 dakikanın üzerini kaldıramadığından skor opsiyonları sınırlı oluyor, Gasol ve onun paslarıyla Radenovic bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Joventut gibi bir takıma karşı yeterli değil.. Kısaca maç ilk çeyreğin sonunda bitti, üçüncü periyotta şampiyon kesinleşti..

Son çeyreğe 21 sayı farkla girdi Joventut, Fernandez olmadan başladılar ancak disiplinden kopmadılar yine de 2.5 dakika skor yapamayınca Rudy oyuna girdi ve takım bir anda değişti.. Fernandez'in sahadaki varlığı takımı olumlu etkiliyor, gününde olmayan oyuncular şutları sokuyor, Moiso pota altında aslan kesiliyor, gerçekten çok ilginç.. Maç 15 üzerinde farkla devam etti ve bitti, Joventut birçoğumuzun beklediği gibi kupayı müzesine götürdü..

Şampiyon Joventut bu sezon tek yenilgisini Ankara deplasmanında Telekom'dan aldı, böyle olunca da Torino'da Türk Telekom da olsa ne güzel olurdu diye düşünmeden edemiyorum.. Özellikle Michael Wright'lı bir Telekom şuradan kupayla ayrılabilirdi..

Güzel bir turnuva oldu, genel olarak bir Uleb Cup sezonunu da yazacağım, ayrıca şu finalde izlediği oyuncular için de yazmak istediklerim var.. Şimdilik Reneses ve Joventut'u kutluyorum, ellerinden geldiğince mücadele eden Girona'lı oyuncuları da tebrik ediyorum..

Hiç yorum yok: