19 Nisan 2008 Cumartesi

Cleveland Cavaliers:93 Washington Wizards:86


Nba Playoffs 2008 açılış maçı. Sanırım ilk turun en heyecanlı mücadelesi bu iki takımın olacak.. DeShawn Stevenson'ın geçtiğimiz ay bir maç sonrasında "LeBron is Overrated" açıklamasından başlayarak LeBron'un geçtiğimiz seneki eşleşmede yaptığı stepslerin Wizards taraftarlarınca alay konusu olmasına kadar her şey seriyi geriyor, bir de üzerine playoff atmosferini ekleyin.. Alın size şenlik..

Maç dengeli başladı, iki takım da pota altından önemli katkılar aldılar.. Ilgauskas ve Haywood skor yönünde pota altını eşitlediler, ancak Jamison ribaundları toplayınca ve Arenas kısa zamanda inanılmaz işler yapınca Washingon öne fırladı.. Bir ara maçın spikerleri Nba'in en önemli seyircilerinden olan Cavs seyircisinin susup Washington'ı izlediğini söylediler, haksız da sayılmazlardı.. Gilbert birisi ilk periyodun sonunda 12 metreden olmak üzere 4/4 üç sayı attı bu bölümde.. Washington savunması LeBron'a kolay sayılar attırmayacak belli ki, elini kolunu sallayarak sayı bulması zor gibi.. İlk periyotta kendisine yapılan sert bir faul için maçı yorumlayan Rick Carlisle "Bu sakatlamaya yönelik bir faul değil, playoff faulü" diye güzel bir açıklama yaparken aslında playoff basketbolunu çok iyi özetledi.. (Nba sadece bu dönemde güzel geliyor bana)

İkinci periyodun ortalarından sonra LeBron Stevenson savunmasını aşabildi ve biraz rahatlayarak skora katkı yapmaya başladı, Szczerbiak'tan da gelen sayılarla Cavs Wizards'ı yakaladı.. İlk yarı West'in son saniyelerde gelen üçlüğü ile 46-46 sonlandı.. Devre bitiminde Haywood ile LeBron Playoff'un ilk gerginliğini yaşadılar, daha çok kavga dövüş olacak gibi.. Benchlerin olaya dahil olmaması çok önemli, geçmişteki ceza örneklerinden ötürü herkes daha dikkatli olmalı..

Üçüncü periyoda Jamison damgasını vurdu, bu dönemde ribaundları toplamaya devam etti ve skora da katkısını sürdürdü.. Arenas da kısıtlı süreyi maksimum fayda ile oynamaya devam edince Washington 67-61 ile öne geçti ve Cavs'i molaya yolladı.. Mola sonrası Cavs biraz toplandı ve periyot 69-65 sona erdi..

Son periyoda LeBron kenarda başladı Cavs ancak Gibson ve Ilgauskas'ın sayılarıyla 73-70 öne geçti, skor eşitlenince LeBron oyuna girdi ve 5 sayı kadar öne geçtiler, skor yeniden eşitlenip Washington 84-82 ile 2 sayı öne geçmeyi başarsa da bu andan itibaren kullandıkları 7 şutu üst üste kaçırarak maçı Cleveland'a hediye ettiler.. Son dakikaları en iyi oynayan adam olan Gilbert bu kez başaramadı, LeBron ve Cavs iyi bir başlangıç yaptı..

LeBron James istatistiksel olarak güel duran bir maç oynasa da superstar faulleri ile epey bir kollanıyor ve o rakamları çizgiden boş şutlarla doldurmaya devam ediyor, üç senede değişmeyen tek şey bu sanırım.. Jamison elinden geleni oynadı, Stevenson adeta cüneyt Erden'mişçesine üçlükler salladı, savunmaya konsantre olmaya çalışırken hücumda hiç katkı yapamadı.. Blatche henüz sadece faul yapıyor, daha zamana ihtiyacı var, playoff için yeterli değil..

Güzel bir seri başladı.. Washington deplasmanda bir galibiyet kovalayacak ve savunmayı daha da sertleştirecektir, Gilbert da süreyi biraz dengelerse serinin 7 maça gitmesi muhtemel.. Ne diyelim, hepimize keyifli seyirler..

Hiç yorum yok: