20 Nisan 2008 Pazar

Houston Rockets: 82 Utah Jazz: 93


Yao Ming olmadan Rockets'ın işi çok zor, bunu net bir biçimde anladığımız maç oldu.. Gerçi Mehmet Scola karşısında son derece tutuk bir oyun sergiledi ve o bölgeden skor üretemedi ama Houston da en faydalı olabileceği alanda çok zorlandı..

Deron Williams, Andrei Kirilenko ve hatta Matt Harpring son derece inanılmaz bir savunma hattı oluşturuyorlar, T-Mac'in sakat omzu ile bunlarla başa çıkması ve çılgın skorlar yaparak takımını tek başına zafere taşıması neredeyse imkansız.. Rafer Alston da olmadığı için Rockets adeta sadece T-Mac'in ellerine bakıyor, ekstra bir şey çıkartamazlarsa da ilk turda süpürülebilirler.. Kendi sahalarında ilk maçı verdiler ve son derece rahat bir oyunla zorlanmadan kazandı Jazz..

Kirilenko dünkü maçın en iyi oyuncusuydu, Mehmet'ten skor katkısı alamayan takıma 21 sayı ile önemli bir skor katkısı yaptı.. Aynı zamanda McGrady'ye son iki petiyotta potayı göstermedi ve Scola'ya koyduğu blokla da gönlümüzdeki yerini sabitledi..

Deron Williams ve Carlos Boozler en azından istatistiksel olarak bekleneni yerine getirince Utah kolay kazandı.. Paul Millsap üzerinde durulması gereken önemli bir adam, dün de kısa zamanda önemli işler yaptı ve takımın önde kalmasında büyük pay sahibi oldu, iyi bi savunmacı ve sağlam bir ribaundçu.. (Ayrıca Mutombo'ya koyduğu blok harikaydı)

Dönüp dolaşıp Mehmet'e gelirsem ne diyeceğimi bilemiyorum.. yine hayal kırıklığı yaratan bir oyunla playoff'ta kuzuya dönmüş izlenimi vermeyi başardı! Umarım bu tek maçlık kötü oyunlardandır, çünkü şampiyonluk yüzüğü takan bir oyuncunun playoff atmosferinde böylesine heyecanlanmasına anlam vermekte zorlanıyorum..

Hiç yorum yok: