18 Nisan 2008 Cuma

Eastern Promises


Konuk yazar Anıl Okay'dan 2007-08 - Doğu Konferansı Playoff Tahminleri

Boston Celtics - Atlanta Hawks

Atlanta 9 yıl sonra play-offlarda. Her ne kadar 37 galibiyetlik bir sonuçla playofflara zar-zor girdikleri düşünülse bile doğu konferansının bu seneki berbatlığından ötürü son 3 maçlarını kaybederek yani rahat bir şekilde girdiler. Her ne kadar 5 yıl içinde Nba'in en iyi takımlarından biri olacaklarını düşünsem de şu anda pota altında çok büyük sıkıntıları var (Pivotları yok!). Belki Bibby ve Harford'un üstün gayretleriyle bir maç kazanabilirler. Bu seride açıkçası Boston hakkında yazacak bir şey aklıma gelmedi.
Tahmin 4-0 > Boston

Orlando Magic - Toronto Raptors

Orlando bu sene doğunun yükselen takımı kesinlikle. Fakat henüz Detroit ve Boston seviyesinde basketbol oynadıklarını söylemek zor. Yine de doğunun istikrarlı olabilen ender takımlarından. Toronto ise sezon boyunca vasat bir basketbolla (yine de uzun bir süre bosh'tan katkı olmadan başardıkları için takdir etmek lazım) kendini playoff potasında dahil etti. İki takımında vasat denilebilecek bench derinliğine sahip. Toronto bench konusunda playoff tecrübesi bakımından daha zengin (kapono-nesterovic). Calderon'un da yaptığı katkı ortada. Açıkçası bu seride işler biraz karışık. Orlando ev sahibi üstünlüğünü iyi kullanabilirse ve seriye 2-0 ile başlarsa 4-1 alabilir gibi geliyor. Ama eğer seri 1-1 başlarsa çok sayko başlar, akıl almaz bir hal alır.
Tahmin 4-3 > Orlando

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers

Detroit süpürür. Tabi kendi oyunlarını oynarlarsa. Son bilmem kaç senedir de playofflarda bambaşka bir takım olduklarını ve kaçıncı sırada bitirirlerse bitirsinler final oynayacak kapasitede olduklarını zaten biliyoruz. Dalembert&Igoudala ikilisiyle savunmada ekstra bir şeyler yapmayı denerlerse ve başarılı olurlarsa galibiyet hatta galibiyetler alabilirler. Fakat bu galibiyet(ler) son beş senenin doğu konferansı finalisti Detroit'i eleyebilmek için yeterli olabilecek gibi görünmüyor.
Tahmin 4-1 > Detroit

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers

İşte dananın kuyruğunun koptuğu eşleşme. Cleveland ve Washington üçüncü kez üst üste playofflarda eşleşiyor. İlk seride hakemlerin bariz desteği ile kazanan cleveland, bir sene sonra letravel lakabı alan üstün oyuncusu ile caron butler ve gilbert arenas'sız wizards'ı son iki maçta çok zorlanmasına rağmen 4-0 ile geçmeyi başarmış, finallere kadar yükselmişti. Nedense herkes bu final başarısının gelip geçici bir başarı olduğunu düşünüyordu. Normal sezonda sergiledikleri istikrarsız sonuçları ve oynadıkları vasat basketbolla (durun bir dakika! cleveland geçen sene nasıl basketbol oynamıştı ki zaten?) bunu kanıtladılar.Wizards cephesinde ise işler çok kötü başlamıştı. İlk beş maçı galibiyetsiz kapatan takım, yıllardır "uzuuuun uzuuun yetenekli uzuuun" şeklinde bağıran şahsımı bir süre için lotarya hayallerine sürüklese de gilbert arenas'ın sezonu kapatmasından sonra yükselişe geçti ve Arenas'ın olmadığı dönemde başarılı sonuçlara imza attı. İşin ilginci Gilbert'ın sezonu kapatması bir şekilde Wizards'ın işine yaradı. Onun yokluğunda bench derinliği epey gelişti ve bu gelişimin önemli parçalarından Roger Mason üniversitedeki skorer günlerindeki gibi oynamaya başlayarak pek çok maç kazandırdı. Caron Butler'ın olmadığı dönemde de Andray Blatche double double istatistkleriyle pek çok kez göz doldurdu. Lebron, Letravel olmazsa, Washington 4-2 alır bu seriyi. Daniel Gibson da canavar gibi oynasa diyelim en kötü ihtimal 4-3 olur. Gilbert'ın dediği gibi "bir takımı üç kere üst üste eleyemezsin!".

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

aslında çok zor geçeceği belli olan playoff mücadelesi belli oluyor ki herkesin kafasında aynı fikirleri oluşturmuş. 2 gün kadar önce yazdığım yazıda neredeyse aynı şeylerden bahsetmiştim. demek oluyor ki birçok insan benimle aynı fikirde (2 kişi de 1'den çoktur ki) :)