6 Nisan 2008 Pazar

Ergin Ataman


Basketbol tarihinde birçok antrenörü çeşitli sebeplerden ötürü sevmemişimdir, kimisi yeteneksizdir inatla basketbolun içinde yer alır, kimisi yeteneklidir ancak cesur değildir, kimisinin de ne olduğu belli değildir, her hafta farklı bir gariplik yapar.. Ergin her hafta bunlardan birisine benzediğinden ayrı bir sevmem, Efes Pilsen döneminden tutun da Ülkerspor dönemine, oradan Avrupa maceralarına ve Beşiktaş'a kadar hiçbir takımda sevemedim kendisini..Karşıyaka ve Siena ile kazandığı başarılardan sonra gerçekten yetenekli olduğunu düşündüm bir aralar, Beşiktaş'a geldiğinde de başarılı olacağını tahmin ediyordum ancak bu kadar popüler olacağını düşünmüyordum..

Şimdi düşünüyorum da Ergin Ataman'ı sevmememin nedeni bu yapay kendine güveni, yani birisi çıkıp bağırsa gözleri yaşaracak olan çocuğun yüksek sesi var açıklamalarında.. Her konuda iddialı, hep bağırıyor, katıldıkları her turnuvada şampiyon olacaklarını söylüyor, bunları yaparken de artık otomatiğe bağladı, hiç çekinmiyor, rahat rahat açıklıyor.. Daha önünde Galatasaray varken "Finalde Dinamo'yu yener, kupayı alırız" diyor, sezon başında henüz lig başlamadan "Şampiyon biziz" diyor, kısaca her mecrada atıp tutuyor, işler biraz yolunda gidince de iyice havaya giriyor..

Beşiktaş gibi hakemlerle çok oynayan bir camiada yer alması sayesinde hakemler hakkında da rahat rahat konuşuyor, federasyona, Efes Pilsen'e, sana bana ona buna geriliyor, bağırıp çağırıyor, garip adam, gergin adam.. Futboldaki Bülent Uygun gibi bu sene, tutarsız..Takım ne yapacak bilmiyorum, ligi almaları da zor gibi, çünkü maçların sonuna doğru düşen bir takım Beşiktaş ve PlayOff'lar bu düşüşleri kaldırmayabilir.. Bir de tüm zamanların en iyi sezonlarından birisini yaşıyoruz, son sıradan playoff vizesi alan takım bile lideri eleyebilir, işler kızışacak..

Ergin hoca olaya bir renk katıyor kesinlikle, başarılı olduğu konusunda da böyle düşünenlere hak verebilirim ancak İsmet Badem'in hep istediği "basketbolun televole çocukları" içinde yer almasından ötürü sevemeyeceğim kendisini.. Haislip ve kadına şiddet olayları da var ki detaylarını bilmediğim için hiç girmiyorum bile..

3 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

Haislip olayı nedir? çok merak ettim.

Unknown dedi ki...

Hatırlarsanız Haislip Ülkerspor forması giyerken kaybolan Amerikalılardan birisi olmuştu, sonra elin Amerikasından gönderdiği haberlerde "Ergin Ataman ile olan kişisel sorunlarından ötürü dönmeyi düşünmüyorum" falan demişti, gül gibi adamı yolladı Ergin, hala kızgınım bu konuda..

Furkan dedi ki...

Ülkerspor'un başındayken kendisini hiç sevmiyordum, Tanjevic'in bu sene yaptığını yapıyordu maç içinde gereksiz oyuncu değişiklikleri,iyi oynayan ve dinlendirmek için kenara çektiği oyuncuyu kenarda unutup bir daha oyuna sokmamak, özellikle bunu Gulyas'a çok yapmıştı.takım kötü giderken mola almayı unutuyordu. Sanki aklı başka biryerde basketbolda değildi, fakat bu sene takrar basketbola dönmüş gibi duruyor umarım başarısını sezon sonuna kadar devam ettirir. Yinede hala beşiktaş'ın maçın sonlarına doğru bir düşüş göstermesine çare bulmuş değil.