24 Nisan 2008 Perşembe

Eyüp Spor: 60 Aliağa Belediyesi: 102


Dün akşam Eyüp Spor’u bu sezon ilk defa izlemek için basketbol maçına gittim. Önemli bir maçtı belki izleyeceğim takımlardan birini seneye TBL’ de görebilirdim. Farktan da belli olduğu gibi maç çok sıkıcı geçti. Öncelikle Eyüp’e baktığımızda buraya kadar nasıl geldiklerini soruyoruz, pek yetenekli olmayan oyuncuların yanında takım olmak gibi bir düşünceleri de yok. Antrenörleri de rakibin savunmasını açacak herhangi bir set yapmadı. Kısacası Eyüp şans üzerine bir basketbol oynuyor, zor şutlar girerse ya da Amerikalı coşarsa maç kazanılır. Amerikalı tercihini bir numarada kullanan Eyüp pota altında uzun oyunculara sahip olmasına rağmen çok kuvvetsiz özellikle uzunları biraz hantal kalıyor. Bir de yabancı oyuncu tercihlerinde hata yaptıkları çok açık, ne kadar skorer bir oyuncuya sahip olsalar da bu maçta 12 top kaybı yapan Joey Knight maçın kaybedilmesinde en büyük nedenlerden biriydi. İlk izlediğim maçında savunma yapmayı sevmiyor gibi bir görüntü çizen Knight rakip gard karşısında çok zorlandı. Eyüp Spor’un ikinci ligde ilk sezonu olmasına karşın şu ana kadar yaptıkları da bir başarı sayılmalıdır. Gelecek sezon tercih hatalarından ders çıkarıp birinci lige çıkabilecek bir kadro kurabilirler.

Aliağa Belediyesi’ne baktığımızda Eyüp Spor’a oranla çok daha iyi bir takım olduklarını görüyoruz, belki birinci lige onlar da henüz hazır değiller ama yine de umut var. Gard tercihlerini bir Türk oyuncudan kullanmaları ve üç-dört oynayabilen bir Amerikalı seçmeleri takım oyununu daha iyi oynayabilmelerini sağlamış. Özellikle Gardları (isim bilgim yok maçta anons yapılan mikrofonun sesi kısıktı) hem savunmada baskılı oyunu hem de rakip savunmayı bozması nedeniyle çok iyi bir görüntü çizdi. Bir de Amerikalı oyuncuları maçta iyi yüzdelerle 25 sy 10 rb 8 as 3tç’lık performansı ile göz doldurdu ve bu istatistikleri yaparken pek gözümüze batmadı yani zorlama atışlara gitmeden iyi bir oyun sergiledi. Takım oyunun bir parçası olabilen yabancının ne kadar yararlı olabileceğini gösterdi.

Ayrıca ikinci ligde hakemler sert maç yönetiyorlar galiba ben maç boyu pek serbest atış kullanıldığını görmedim. Eyüp spor’un salonla ilgili büyük problemleri var özellikle bu maçta 24 saniye saatlerinin çalışmaması maçta bizi biraz zorladı, kenardan son saniyeleri bağıran bir kişi vardı.

5 yorum:

niko dedi ki...

aliağa nın gauardı mahir bayrak.kendisi bu sezon 9,5 asist ortalamayla oynayan efes altyapısından yetişmiş başarılı bi oyun kurucudur..

Furkan dedi ki...

bilgi için teşekkürler kendisini çok merak etmiştim maçta.

Burak dedi ki...

Evet Aliağadan kötü takım olabılırız cunku onlar gbı 2 trılyon butceye sahıp değiliz.Ilk kez cıktıgımız 2.lig de sizin dedıgınız gıbı sansa bala değil takım olma ruhuyla ve dar ımkanlarla kenetlenmenın eseri olarak bu noktaya geldık.Aliağadakı macı son 2 dk 5-6sayı farkla yenıldık o da tecrubesızlıgımızdendır.Ikıncı mac hafta ıcı olmasına ragmen salonu doldurduk.Takım ılk kez bu kadar kotu oynadı helekı ıkıncı yarı ılk yarı neredeyse esıttı durumlar.Knıght ın buyuk hataları oldu ama canları saolsun ıns ılerıde bır gun daha ıyı bır Eyüpspor ızletırız sana hem takım olarak hem taraftar hemde salon olarak..

Furkan dedi ki...

umarım bu sene daha başarılı olurlar, maçlarını takip edicem ilk yıl yaptıkları başarı fakat en kritik maçında seyircinin önünde o kadar ruhsuz oynamaları ve 40 sayı fark yemeleri bence çok kötüydü. en azından o izlediğim maçta bana hiç takım ruhu göstermediler bir de antrenör hakkında ki düşüncelerini merak ediyorum o gün onun pek bir numarasını görmedim sen büyük ihtimal eyüp'ü daha iyi takip ediyorsun o yüzden yorumunu bekliyorum. bir de seneye Eyüp'ün maçlarının büyük bir bölümüne gidicem umarım birinci lige de çıkarız bunu en çok isteyenlerden biriyim.

Burak dedi ki...

@ efrasiyab :Evet krıtık bir macta cok kotu oynadılar ama biz onların önceki maclardaki ruhlarını o kadar sewdıkkı mactan sonra uzun sure alkısladık.Antrenorumuz eskı dackalı Türkay hoca.Mental ve taktık olarak cok fazla detayını bılemıcem ama 2 yılda bızı bu noktaya getırebılmesı kotu bı antrenor olmadıgını gosterıyor.Ayrıca Turkay hoca o salonu tek basına adam eden kısıdır.Yeri geldıgınde bızımle pankart sırtlayan yerı geldımı semte afişleri asmada yardımcı olan en son olarakta Aliağa macında personel eksıklıgınden anons yapan..Aliağa macı sonrasındakı gorusmemde takımda kalmak ıstedıgını ama bır takım ıslerın bıraz yoluna gırmesı gerektıgını soyledı.Haklıda cok sey bekledıgımız mehmet kahyaoglu oynamadı bu yıl neredeyse,sonra ogrendıkkı yardımcı antrenor+ oyuncu olarak gorew almıs.Eğer bu yıl işe biraz ciddi anlamda bakılırsa iyi yardımcı antrenorler ıstatıstıkcıler vs. görewlıler bulunursa ve 3-4 ıyı transferle bbl bizim için hayal olmaz..
Maclarda daha fazla devamlılıgını dilerim..Tsk ler..