3 Nisan 2008 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Montepaschi Siena Maç Öncesi


Bu kez Abdi İpekçi spor salonu, bence kazanacağımız ve seriyi üç maça çıkaracağımız oyun.. Siena iyi bir takım, hücumda pek etkili değiller hatta çoğu zaman dengesiz şutlarla sayıya gidiyorlar, seyircileri çok iyi ve baskıcı olduğundan bazen havaya girip üst üste sayılar yapabiliyorlar ancak İstanbul^da bizi yenmeleri pek zor..

Öncelikle ilk maç bas bas bağırmamıza rağmen inatla topu ortadan pivota indirme ve oradan sağa sola dağıtma huyumuzdan vazgeçmeliyiz, zira rakip uzun Stonerook ilk maçta 8 top çaldı.. Oğuz Savaş yerine Ömer Aşık tercih edilmeli, böylece maça sert savunma ile başlayabiliriz ayrıca James White biraz daha süre almalı, özellikle rakibin kaptığı toplarla çıktığı hızlı hücumları en iyi durdurabilecek oyuncu..

Tanjevic, Vidmar-Preldzic ile başlayacaktır, ve maç içerisinde üst üste sayı atıp havaya girdiğimiz zaman mola alıp oyunu soğutacaktır, bunun dışında iyi oynayan oyuncularımızı kenara alıp yüzümüze anlamsız anlamsız bakacaktır, alıştık artık zaten maçları oyuncular alıyor.. Aslında Mrsic bu maçı burada rahat rahat alır, biraz daha süre.. Son olarak Rıdvan Dilmen^in Feldkamp için söylediği "ben teknik direktörleri eleştiririm, Feldkamp^ı eleştirmiyorum" cümlesini Tanjevic^e uyarlayıp kapatayım..

2 yorum:

kimene dedi ki...

tanjevic'in, bir cok kisi tarafindan yanlis degerlendirildigini dusunuyorum dogrusu. adamin mukemmel bir antrenor olmasini bekleyenler dogal olarak hayal kirikligina ugradi. tabii ki, hatalari var. ama sirf omer asik'in ve hatta semih'in basketbol seviyesinin nereden nereye geldigine bakmak bile yeterli aslinda tanjevic'e saygi duymak icin. omer onan turkiye liginin belki de en hakki yenilen oyuncusu, takima olan yararliligi konusunda; o da, kendine deger vermeyenleri utandirmakla mesgul.

tanjevic'in acaip gibi gorunen rotasyonunun altinda, bunaklik, sadizm, asikar olani gormeyi reddetme inadi, vs. seyler aramak biraz onyargili. adamin belli ki basketbol anlayisi farkli. ben oyuna anca isindim, biraz atayim kendime gelirim gibi oyunda kalmaya ihtiyaci olan oyunculara sicak bakmiyor iste. veya, benzer sekilde, attigini sokan ve fakat o tempo ile oyunun sonunu getiremeyecek oyuncuyu da kenara almaktan cekinmiyor.

sirf omer asik'in geldigi nokta ve daha da gelisebilecegi olasiligi, tanjevic'in uzerine gitmemek icin yeterli, bence.

Unknown dedi ki...

Tanjevic'e Ömer Aşık ya da Semih Erden'in gelişimi konusunda pay biçmemek gerekir diye düşünüyorum. Ömer ya da Semih bugün bu kadar geliştilerse bu Fenerbahçe Altyapısının (Ömer konusunda) ve bu takımı bu yerlere getiren Aydın Örs'ün eseridir diye düşünüyorum, hatta hala bu çeyrek finalin Aydın Örs'ün kurduğu takımın oynama çabasından olduğunu da görebiliyorum.. Bu sezon Ömer Onan 6 dakikasına 19 sayı sığdırdığı bir maçta kenara alınıyor ve maç sıkışmasına rağmen bir daha oyuna girmiyorsa maalesef art niyet aramak zorunda kalıyorum, yine aynı şekilde Rasim Başak Euroleague'de kariyerinin maçını oynarken gelip yanıma oturuyorsa basketbol bilgisizliği görmek zor değil.. Tanjevic sonrası genelde yıkım oluyor, tıpkı İtalya'da olduğu gibi Fenerbahçe ve A Milli takımımız da bunu yaşayacaklar.. Olanın tamamını kullanıp geleceğe yönelik adımlarda sorun yaratıyor Bogdan.. Kısaca ben Ömer Aşık'ın Alpella'da geldiği nokta yüzünden değil Vidmar'ın Fenerbahçe'de gelemediği nokta yüzünden Tanjevic'i eleştiriyorum.. Her izlediğim maçta da büyük/küçük onlarca hata görüyorum..