2 Nisan 2008 Çarşamba

Fragiskos Alvertis


Komşu basketbolunun efsanevi isimlerinden, yaşayan bir Panathinaikos efsanesi Alvertis.. Hatta bu yıl ülkemize geldiklerinde maç boyunca tribünden kendisine takılan özel bir seyirci topluluğu bile vardı. (arasına girdik hemen)

Boyu 2.06 olan bir oyuncu Avrupa basketbolunda hemen 4 ya da 5 numaraya kaydırılır ve fiziksel bir oyuna sürüklenir ancak Alvertis başından beri sutör guard ya da kısa forvet oynayarak çok büyük bir eşleşme problemi oluşturdu ve bunu tüm kariyeri boyunca çok iyi kullandı.. Gördüğüm en değişik ama estetik gözüken şut stiline sahiptir ve bir dönem neredeyse "hiç kaçırmıyor" diyebileceğimiz şekilde üç sayı atıyordu, şimdilerde her ne kadar yaşlansa ve takımının oyununu benchten izlese de varlığı hala Panathinaikos için değerli..

90-91 sezonunda başlayan kariyeri 2008 yılını kadar geldi, birçok Mvp ödülünün yanında 4 Euroleague şampiyonluğu gören çok büyük bir kariyer bu, Yunanistan milli takımı ile başarılarını da eklersem yazı epey uzayacaktır ancak bu bir profil değil..

Okullarda küçük akıllarımıza düşman olarak bellenmiş Yunanistan^ın gözümde farklı ve olması gereken "komşu ülke" statüsüne taşınmasında katkıları büyüktür, zaman zaman çok çirkef olsa da saha içindeki tüm agresiflikleri kazanmak için yaptığını bilir ve severim kendisini.. (ciddi ciddi düşündüm de şimdi bu adam kadar "kazanan" bir oyuncu bulmak zor, Bill Russell bile başedemez kendisiyle..)

Hiç yorum yok: