10 Nisan 2008 Perşembe

Galatasaray Cafe Crown: 61 Beşiktaş Cola Turka: 60


Basketbolda uzun süre önde olduğunuz maçlarda rakibe üstünlüğü kabul ettirdiğiniz ve çizgiyi çektiğiniz bir yer vardır. Bu çizgi genellikle çift haneli skorlarla önde olduğunuz ve birkaç dengeli hücumla aradaki farkı 20 üzerine çıkarttığınız zamanda çizilir, rakip takım oyundan düşer, siz de artık süre bulamayan oyuncularınıza şans verirsiniz..

İnanılması güç olsa da Galatasaray bugün bu çizgiyi birkaç kez çekebilirdi ve çok daha farklı bir skorla salondan ayrılabilirdi, ancak maçı kopartamayan ve bir türlü darbeyi vuramayan Galatasaray, sezon başından beri izlediğim en kötü Beşiktaş'a maçı hediye ediyordu. Şans son saniyede döndü ve maç boyu berbat oynayan Cüneyt Erden maçı kazandırdı..

Beşiktaş için Ergin Ataman iddialı demeçlerle basını şampiyonluğa hazırlayacağına keşke oyuncularını şu maça daha iyi hazırlasaydı diye düşünüyorum, Dee Brown'u Sinan ile kilitleme fikrinden maç boyu vazgeçmeyen ve Robert Hite şu düşük skorlu maçta 21 sayı gibi bir rakama ulaşırken izleyen bir Ergin söz konusu, yine de eline büyük şanslar geldi ancak son saniyede şut kullanamamaları bile büyük bir konsantrasyon sorunu.. Ben olsam Torino'dan otobüsle dönerim ve bu yolculukta uzunca bir süre düşünürüm, bu mantıkla Tbl şampiyonluğu da yalan olur..

Galatasaray ve Murat Özyer en doğru olanı baştan yapmıştı, önlerindeki maçları geçmeden kupada finale çıkmalarının imkansız olduğunu biliyorlardı ve bu maça konsantre başladılar.. Maç içinde bir ara resmen sahayı terk ettiler, düzensiz hücumlar ve bana göre top kaybı sayılabilecek saçma üç sayılarla rakibi oyuna ortak ettiler, son anda şanslarıyla kazanmayı bildiler.. Ancak torino hakkındaki spor haberlerinde Beşiktaş yönetimi ve neredeyse tüm oyuncuları ayrı ayrı "kupayı alacağız" açıklamaları yaparken Galatasaray cephesinden ses çıkmaması sanırım o son saniyede dönen maçın sonucunda mutlu etti beni, umarım kupayı alırlar..

Pek iyi bir basketbol izleyemedik, tahminlerimiz gibi düşük skorlu oldu ancak finali oynadıkları düzeye yakışır cinstendi, heyecanlandık.. Galatasaray'a kupa yolunda başarılar, Beşiktaş'a dönüş yolculuğunda iyi yolculuklar..

Not: Cüneyt çok şanslı adam, günü kurtardı.
Not 2: Blogdaki birçok resim gibi bu da Ntvspor kaynaklı.(Teşekkürler)

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

hiç de acımadım bu bjk'ye nitekim mantar kafa ergin ataman bunu hakediyordu. bir insan kendisini bu kadar beğenmiş olamaz.