12 Nisan 2008 Cumartesi

DKV Joventut: 90 Galatasaray Cafe Crown: 83


Beklediğim gibi geçti maç, Joventut kolayca öne fırladı, Galatasaray kovaladı ancak pek gününde değildi ve yetişemedi.. Hakemler de takdir haklarını İspanyolların lehine kullandılar ancak Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ biraz fazla abarttılar, bariz steps olan pozisyonları bile "onlara çalmadı az önce" falan diyerek anlatmaları hoşuma gitmedi, hata hatayla kapatılmamalı sonuçta, hakemliğin kuralı bu.. Hakemler kötüydü ancak yine de maçı kazanabilecek noktaya geldiğimizde elimizden bir şey almadılar.. (Bu sene de hep kötü hakemlere denk geldik Avrupa kupalarında)

Joventut iyi bir takım ancak yenilmeyecek ve Uleb Cup'a 4-5 gömlek üstün gelen takımlardan değil, bu maçı da kaybedebilirlerdi.. Ön alanda Fernandez ve Rubio gerçekten muhteşem bir ikili, pota altında Moiso, Sonseca ve Jagla ile sağlam duruyorlar, Barton-Ribas ile iç dış bağlantısını iyi sağlıyorlar.. Kadro olarak Galatasaray'a göre çok daha iyiler ve bugün istedikleri zaman farkı 10 sayının üzerine çekerek rahat bir galibiyet aldılar..

Galatasaray cephesinde işler pek iyi gitmedi, özellikle iki oyun kurucumuz Cüneyt ve Brown çok kötü maç çıkarttılar, pota altı da fiziksel dezavantaj yüzünden çok fazla skor üretemedi ve maç yüksek skorlu ilerleyince Hite dışında sayı atacak adam bulamayan takım geriye düştü, Johnsen iyi bir savunmacı elinden geleni yaptı ama yetmedi..

Uzun zamandır Nisan görmüyordu Galatasaray Avrupa'da, güzel bir turnuva geçirdiler, Beşiktaş'ı elemeleri de büyük başarı, şimdi üçüncü olup seneye şansı yine Uleb Cup'ta deneyebilirler.. Yapılması gerekenler var tabi ki, lig şampiyonluğu yolunda savaşacaklar ancak önümüzdeki sezon için takımı biraz uzatmaları gerekiyor, üst düzey basketbol için çok kısa bir takıma sahipler.. Fatih hiç oynatılmadığı için Hüseyin hariç beş numara denebilecek oyuncu yok, o da artık sakatlıklardan ötürü çok yavaşlamış durumda.. Cüneyt ve Brown da gözden geçirilmeli, Avrupa'lı bir point guard bulunabilir, Cüneyt çok sorumsuzca bir turnuva oynadı, iyi bir konuşma yapmak gerekir..

Şimdi önümüzde bir üçüncülük maçı kaldı, eğer Hite'ın sakatlığı yarın sahaya çıkmasına engel olursa Girona ya da Dinamo kolay yener gibi bizi, umarım kazanırız..

1 yorum:

Furkan dedi ki...

joventut bence euroleague düzeyinde bir takım fakat maç içinde inişli çıkışlı bir oyun oynuyorlar gördüğüm kadarıyla,istedikleri zaman farkı açıyolar ama farkı açınca oyun konsantrasyonundan kopuyolar. Galatasaray aslında yenebilidi yenseydi bugün finalde grup maçlarında bir kez yenip bir kez de yenildiğimiz Girona ile oynayacaktı.