13 Nisan 2008 Pazar

Marc Gasol


Yaptığı işte çok başarılı olan ya da olması muhtemel bir abim olsaydı sanırım onun yolundan giderken iki kez düşünürdüm.. Marc Gasol Formula 1'de Ralf Schumacher'in başına gelenleri yaşıyor gibi, ne kadar iyi olsa da onun önünde belirlenen bir çizgi var, yakalaması bekleniyor ancak ulaşması da pek mümkün değil..

Kendisini geliştirmeden hemen Nba şansını denemedi, böylesi onun için çok daha iyi çünkü o zaman karşılaştırma olayı tavan yapacak ve muhtemelen Marc basketboldan soğuyacaktı.. bu sezon Girona forması giyiyor ve takımının kısıtlı kadrosunun en önemli ismi, savunmada pota altını kapatıyor ve hücumda önemli bir skor opsiyonu olarak sorumluluk alıyor.. Bu akşam oynanan Uleb Cup finalinde izleme şansını buldum, gerçi Joventut ikili ve zaman zaman üçlü sıkıştırmalarla kendisine potayı göstermedi ama Gasol'ün bize farklı bir yönünü göstermesini sağladı.. Saha görüşü ve oyunu izleyişi oldukça gelişmiş Marc'ın, dışarıdaki oyuncuları ya da yanında oynayan dört numrayı kolay pozisyonlara sokabilecek iyi bir pas yeteneği var.. Güçlü fiziğine rağmen bunu hücumda çok iyi kullanamıyor gibi, özellikle pivot hareketleri henüz çok tedirgin, bitirişinde sertlik yok..

Abisi ile kıyaslamak istemiyorum ama benzer fiziklere sahip olmalarına rağmen Marc son derece yavaş ve şutu da zayıf, daha çok pota altında sabit durabilecek bir oyuncu.. Bugün Moiso karşısında oldukça zorlansa da ondan abisi gibi olmasını beklemedikçe iyi bir oyuncu, sürekli gelişiyor.. Draft hakları abisinin takası ile birlikte Memphis'e gitti, sanırım Nba deneyecekse Memphis'ten idealini bulamaz..

3 yorum:

Furkan dedi ki...

Gasol pota altını iyi kapatan bir uzun, Barcelona'dan sonra Girona'da büyük bir çıkış yakaladı.Kendisini bir çok eurolegue takımının transfer etmek istediğini okumuştum hatta bunlardan biride Barcelona.

keymark9 dedi ki...

ufak gasol bence öyle abartıldığı gibi bi adam değil. avrupada onun gibi birçok adam var misal mario kasun denen bi hırvat var orlando'da aradığını bulamamış avrupa şampiyonasında canımıza okumuştu şimdi nerdedir bilinmez. ya da ne bileyim morgunov ve samoylenko gibi iki rus uzun var daha etkili. ufak gasol olsa olsa anca turiaf olur o da zorlarsak. sahi bi de burak kut vardı ona ne oldu?

Unknown dedi ki...

Kasun Axa Barca'da, bu sezon da epey canımıza okudu. Burak kut'u geçtim asıl bir ilhan irem vardı ona ne oldu :)