28 Nisan 2008 Pazartesi

Most Improved Player: Hidayet Türkoğlu



Hidayet ile ilgili ödüllere ya da seçimlere bakarken genelde objektif olamadığımızı düşünüp onun performansının gerçekten çok iyi olduğu gerçeğini kenara bırakırız.. Oysa ki Türk olmayanlar için de Hidayet bu sezonun en önemli oyuncularından birisiydi ve yurtdışındaki Nba forumlarını takip ettiğinizde birçok insanın da ortak adaylarındandı.. Nba'de bir ödül kazanan ilk Türk oyuncu da oldu kendisi, zaten bu seneki performansı ile de sonuna kadar hakediyordu..

Tek başına maçlar aldı, gerektiğinde guard oynadı ve takımını oynattı, son periyotlarda tek başına takımmış gibi oynadı.. İstatistiklerinde tüm olumlu haneleri yukarılara çekti, sonuçta kendisi ile beraber takımını da üst seviyeye çıkarttı.. Bu sene Hidayet All-Star gibi oynadı, bu ödülü de herkesten çok haketti.. Orlando doğuda üçüncü sıradaysa bunun ilk nedeni Hidayet Türkoğlu, şimdi playoff oynuyor, Toronto karşısında henüz çok etkili olamasa da istatistik anlamında normal sezonun altına düşmedi.. Bir maçı da son saniyelerde almayı bildi..

Büyük oyuncu oldu Hidayet, Grant Hill'in gidişi ile de önü açıldı, artık tutulabileceğini de zannetmiyorum.. Şimdilik çözdüğü istikrar problemi hortlamazsa ve Dwight ile beraber yükselirse seneye All-Star hatta Mvp için bile adı geçer, koçum benim!

1 yorum:

keymark9 dedi ki...

söylediğinde haksız sayılmazsın. türk olmamız nedeniyle performansı bize hiç yeterliymiş gibi gelmedi. aslında nedeni de basit. kendi adıma söyleyeyim evet ödülü hakettiğini düşünüyordum ama sanki türk olduğum için milliyetçilik yapıyormuşum gibi geliyordu. hele ki williamson faciasından sonra sanki yine aynı şey olacakmış gibi geldi.