28 Nisan 2008 Pazartesi

NBA Sportsmanship Award: Grant Hill


Grant Hill bu sene Nba Sportmenlik Ödülü'nü kazandı.. Aynı zamanda bu ödülü iki kez kazanan ilk ve tek oyuncu oldu kendisi.. Sprite reklamları ile girdiği hayatımızda sakatlık illetinden en çok çeken oyuncu olarak ayrı bir yer edinmiştir kendisine.. Nba'in bir dönem en büyük yıldız adayıyken peşini bırakmayan sakatlıklar neticesinde görev adamına dönüşen, şu sıralar da Suns forması giyen mülayim bir adam Hill.. Gerçi Spurs serisinde Suns'ın en büyük hayal kırıklığı ama herkes sanırım Hill ile hayal kırıklığı ikilisinin ne kadar yakıştığını biliyor..

Sportmenlik konusunda cidden haklı Nba yönetimi, melek gibi adamdır Hill sahada.. Zengin bir aileden gelen, iyi eğitimli bir oyuncu olmasından ötürü ilk zamanlar Nba'in kötü çocuklarına karşı epey zorlanmıştı ama yine de efendiliğini bozmamıştır..

Nedense sakatlıkları ve sakatlık sonu Suns durağı ile aklıma hep Penny Hardaway'i getirir Grant Hill.. İkisi de büyük yıldız adayıydı, ikisi de sönük yıldızlar olarak gösterişsiz sonlara yollandılar.. Ödül için tebrik edelim, iyi adamdır hakkını yemeyelim.. Sokak basketbolunda "sprite olmak" kavramını yaratması bile özeldir..

Hiç yorum yok: