28 Nisan 2008 Pazartesi

Murat Murathanoğlu - Yiğiter Uluğ


İkisi de basketboldan anlayan ve basketbolun her noktasında yer almış adamlardır.. Özellikle Murat Murathanoğlu'nun basketbol sevgimdeki yeri büyüktür, bende bir Beyaz Gölge etkisi yapmıştır kendisi.. Oyuncu isimlerini telaffuz edişi ve maç içindeki heyecan dengeleyen sesiyle çok severim kendisini, spiker olmasının yanında basketbolu en iyi bilen adamlardan birisidir ve basketbola asla ihanet etmeden sadece bu sporun içerisinde kalmayı başaran harika bir adamdır..

Yiğiter Uluğ ise yorumculuğunu pek sevmediğim ancak ilk olarka Radikal'deki köşesinden takip ettiğim iyi bir gazetecidir.. Yorum olaylarına da 4-5 sene öncesinde girmiştir, şimdilerde 24 kanalında Murat ile beraber Euroleague anlatmaktadır..

Bu ikilinin yan yana gelişi Ntv ailesinden başlıyor ve 24'e kadar uzanıyor.. Murat Murathanoğlu'nun spikerliği için pek bir şey söylememe gerek yok sanırım, hala bu işin en iyisi.. Ancak Yiğiter ile beraber maç anlattıklarında zaman zaman hakemlere gereksiz yere yükleniyorlar ve acımasız şekilde eleştiriyorlar.. Yiğiter Uluğ ise rakip takımın doğrularını anlatma konusunda uzman, bizim takımlar ne yaparsa yapsın Yiğiter'e yaranamıyorlar, genelde tüm doğruları yapan rakipler oluyor..

İkisinin bir arada maç anlatışını genelde seviyorum, özellikle Hakem hataları olmayınca ve takımlarımız farklı biçimde önde olduklarında coşuyorlar, coştukça da keyifleniyor anlatımları.. Ancak farklı mağlup olduğumuz maçlarda hayal kırıklıklarını seslerinden okuyabiliyoruz..

Hiç yorum yok: